Ambacht in Beeld Festival 2023


-advertentiepositie-



Ambacht in Beeld Festival 2023

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van kleding repareren met gouddraad en Venetiaans glaswerk tot Koreaanse schildertechniek en mandenvlechten uit Laos. Ruim 90 meester-ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen hun kennis en vaardigheden met het publiek. Bekijk het programma, kies je favoriete workshops en masterclasses en koop alvast je tickets online. Nieuw tijdens dit tienjarige jubileum van het Ambacht in Beeld Festival zijn de spetterende muzikale performances. Zoals VUURPROEF, een performance waar jazzmusici en ambachtslieden samen creëren.

Een centraal thema dit jaar is duurzaam textiel. Diverse workshops bieden je mogelijkheden om op een duurzame manier met je kleding om te gaan. Ontdek hoe je favoriete kledingstuk kunt repareren met gouddraad, jeans kunt herstellen met sashiko, experimenteer met plantendruk en leer shibori- en blokprinttechnieken. Een tweede uitgelicht thema is muziekinstrumentenbouw. Leer de basis van vioolbouw, maak zelf een percussie-instrument of een bamboefluit en kom alles te weten over het kaha di òrgel.

Leer van Meester-ambachtslieden
Tijdens het festival zijn er ook masterclasses van internationale ambachtslieden, waarbij je dieper op een bepaalde techniek ingaat. Zo maakt de Britse Rob Walker met ongeëvenaarde precisie prachtige ontwerpen met bladgoud op glas. Martin Frost is een meester in fore-edge painting, waarbij hij betoverende miniaturen op de snede van boeken schildert. Marilisa Dal Cason is een meester in het ambacht van 'mascarera', het maken van Venetiaanse maskers. En Chiara Lee Taiarol en haar collega-glasblazers uit Venetië leren je glasblazen. Bekijk het hele aanbod aan masterclasses op de site en ontdek iets unieks!

Vegan foodcourt en food workshops
Tijdens het festival vind je ook een uniek vegan foodcourt met een uitgebreide selectie duurzame producten. Tuindorp Deli-cious biedt een variëteit aan vegan gerechten uit alle windstreken. Drink ambachtelijk Flevosap, eet appels van Eerlijk en Heerlijk en ontdek hoe je je eigen kimchi, pindakaas en drop kunt maken tijdens food workshops.

Praktische informatie
Het Ambacht in Beeld Festival vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 in de NDSM Loods, NDSM-Plein 85 in Amsterdam-Noord. De toegangsprijs bedraagt €10,00 aan de deur en €7,50 in de voorverkoop online. Let op: iedereen die het festival bezoekt heeft een entreeticket nodig, ook als je een workshop of masterclass gaat volgen. Kinderen tot 13 jaar krijgen gratis toegang met een entreeticket.

 Bezoek ambachtinbeeldfestival.nl

Ambacht in Beeld Festival 2023
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.