Twee films in de Tempelzaal tijdens LIFF




Twee films in de Tempelzaal tijdens LIFF

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het kader van de nieuwe tentoonstelling Het jaar 1000 zijn tijdens Leiden International Film Festival (LIFF) twee speciaal gecureerde Middeleeuwen-films te zien in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden: Valhalla Rising en Monty Python and The Holy Grail. Voorafgaand aan beide films is er een inleiding: Annemarieke Willemsen (conservator collectie Middeleeuwen) bespreekt Valhalla Rising en assistent-conservator Raphael Rijntjes vertelt over Monty Python and The Holy Grail.

Leiden International Film Festival
Als een van de belangrijkste filmfestivals van Nederland brengt Leiden International Film Festival films van over de hele wereld: van arthouse tot blockbuster. Dat gebeurt vooral in de bioscopen, maar tijdens het festival is film ook op bijzondere locaties door de hele stad te vinden, zoals in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden.

De 18de editie van LIFF is van 26 oktober t/m 5 november 2023.
Donderdag 2 november: Valhalla Rising
Ervaar de epische reis van One-Eye (een als altijd sterke Mads Mikkelsen), die ontsnapt uit zijn bestaan als vechtslaaf en zich aansluit bij een groep Vikingen, op weg naar het niet-zo-beloofde land. En dat omringd door schitterende en toepasselijke museumvoorwerpen! Deze unieke filmervaring wordt ingeleid door Annemarieke Willemsen, conservator collectie Middeleeuwen bij het Rijksmuseum van Oudheden.

Meer informatie en tickets
Vrijdag 3 november: Monty Python and The Holy Grail
Deze film heeft eigenlijk geen toelichting meer nodig, maar vooruit. In de legendarische Britse komedie gaan Koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel op een stuntelige zoektocht naar de heilige Graal. Ze krijgen te maken met onmogelijke raadsels, brutale Fransen en een wit, pluizig, bloeddorstig monster. Raphaƫl Rijntjes, assistent-conservator collectie Middeleeuwen bij het Rijksmuseum van Oudheden, trapt af!

 Bezoek www.rmo.nl