Chinees Nieuwjaar Den Haag: Het Jaar van De Draak


-advertentiepositie-



Chinees Nieuwjaar Den Haag: Het Jaar van De Draak

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De landelijke viering van het Chinese Nieuwjaar zal op 24 februari 2024 in het Atrium Den Haag van het Stadhuis en in China Town in Den Haag georganiseerd worden. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Lange traditie
Het Chinees nieuwjaar in Den Haag kent een lange traditie. In 2002 is de gemeente Den Haag met de Chinese gemeenschap, de LFCON en de Chinese ambassade overeengekomen dat de ’Nationale Chinese Nieuwjaarsviering (CNY) vanaf dat jaar in Den Haag zal worden gehouden. De festiviteiten vinden plaats in het Atrium Den Haag, maar ook in Chinatown, met optochten in de straten en op het Plein en in de binnenstad van Den Haag.

Programma
Na de feestelijke ontvangst in de Atrium City Hall om 10:00 uur ‘s ochtends ga je door naar Chinatown om de kleurrijke optochten met Chinese draken en leeuwen te bewonderen. In de namiddag kun je achterover leunen om van de prachtige voorstelling ‘Festival van de Lente, Culturen van China’ te genieten. De dag wordt feestelijk afgesloten met optredens van Chinese en Nederlandse artiesten tot 17:00 ‘s middags. Klik op de link hieronder om het volledige programma te bekijken.

2024: Jaar van de Draak
Jaarlijks begint eind januari/begin februari een nieuw jaar volgens de Chinese kalender. 2024 Staat volgens de Chinese dierenriem helemaal in het teken van de Draak. In tegenstelling tot de westerse sterrenbeelden, is de Chinese dierenriem gebaseerd op het geboortejaar in plaats van de geboortemaand.

 Bezoek www.chineesnieuwjaar-denhaag.nl

Chinees Nieuwjaar Den Haag: Het Jaar van De Draak
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.