1

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


-advertentiepositie-Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum

Waterwijs

Waar nu altijd schoon drinkwater uit de kraan stroomt, was dat vroeger wel anders voor bewoners rond de Zuiderzee. Voor de aanleg van waterleidingen waren zij afhankelijk van andere bronnen zoals regen- of grondwater. Het halen en filteren hiervan was veel werk, dus werd er zuinig mee omgegaan. Wat kunnen wij leren van de voormalige Zuiderzeebewoners in een tijd waar drinkwaterbedrijven waarschuwen voor een toenemende kans op waterschaarste?
Bezoek de tentoonstelling Waterwijs en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu. Bekijk de historische objecten en hun hedendaagse tegenhangers: van wasteil en pispot tot recycledouche en waterbesparend toilet. Doorloop de dilemma’s in het keuzedoolhof en vind uit welke waterwissel jij kunt maken. Een selfie in de levensgrote waterleiding van 1.5 meter mag ook niet ontbreken!

Lezingen, familietheater en diner
Wil je je verder onderdompelen? Elke zaterdag is er een lezing inclusief rondleiding, geniet op 24 februari of 2 maart van een smakelijk en waterrijk Bord vol verhalen of bezoek in voorjaarsvakantie de familievoorstelling Woelig water. Bekijk meer informatie op onze website.

 Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl

Foto: Collectie Zuiderzeemuseum
Foto: Collectie Zuiderzeemuseum