Wiedenconcert Jan Vayne en Adriaan Stoet




Wiedenconcert Jan Vayne en Adriaan Stoet

Wiedenconcert Jan Vayne en Adriaan Stoet
Adriaan Stoet (Hoogeveen,9 september 1965) is een Nederlands violist.
Stoet volgde zijn eerste vioollessen vanaf 11 jaar. Nadat hij een talentvol violist bleek te zijn, vertrok hij naar het conservatorium alwaar hij studeerde bij Philipp Hirshhorn. Bij hem studeerde hij in 1993 af. Hij volgde diverse masterclasses bij violisten als Viktor Liberman, György Pauk en Ruggiero Ricci.
Hij nam diverse albums op, waaronder een cd met violiste Emmy Verhey. Later speelde hij met Verhey en Herman Krebbers. Hij concerteerde met zangeres Inessa Galante en saxofonist Henk van Twillert in Engeland en Letland, en trad op in het Concertgebouw. Hij won door zijn imitatie van André Rieu de Play Back Show op televisie. In maart 2008 nam Stoet met Van Schie de cd Die Geigen, ja die Geigen! op.
Verder deed Adriaan Stoet met de pianist Jan Vayne een succesvolle theatertour en nog steeds treden beide artiesten regelmatig op.
Ook treedt Stoet op met verschillende muziekgezelschappen.
Tegenwoordig doceert Stoet op het conservatorium te Zwolle, doceert hij talenten op de door hem opgerichte Zwolse Vioolacademie en heeft hij zijn eigen vioolschool opgericht; de Zwolse Vioolschool.

Pianist Jan Vayne ( Zuidwolde 9 juni 1966) behoeft nauwelijks nog introductie. Jan Vayne is een nationaal en internationaal bekend artiest.
Jan creëert concerten die onmogelijk lijken. Waar eeuwen, genres en muziekstromingen dwars door elkaar lopen en toch passen. Hij combineert barok met rock-n-roll , mengt jazz met folk of improviseert jouw favoriete ballad dwars door een sonate van Bach.
Jan Vayne laat de muziek uit zijn vingers stromen en daagt jou als luisteraar graag uit om de richting te bepalen. Zo ontstaat iedere keer een compleet unieke en onvergetelijke ervaring.
Dat deze unieke creatieve pianovirtuoos in het verleden een muzikaal duo vormde met violist Adriaan Stoet is echter minder bekend.


De twee muzikale vrienden willen het publiek graag laten zien dat ze nog steeds als vanouds de sterren van de hemel spelen.
Het geroutineerde tweetal kan putten uit een omvangrijk repertoire aan klassieke meesterwerken, filmthema’s en popsongs, waar ze op speelse wijze een eigen draai aan geven.
Het wordt een zeer gevarieerd optreden waarin het publiek muziek van Chopin tot Queen en van Bach tot de Beatles kan verwachten. Uiteraard is er ruimte voor spontane verzoeknummers. Zij zullen de zondagmiddag in het fraaie kerkje in Wanneperveen tot een bijzondere belevenis maken

 Bezoek www.vayne.nu

Adriaan Stoet/foto Adriaan Stoet
Adriaan Stoet/foto Adriaan Stoet
Jan Vayne/ foto Vaynemusic
Jan Vayne/ foto Vaynemusic
Jan Vayne en Adriaan Stoet/  Foto: Vayne Music
Jan Vayne en Adriaan Stoet/ Foto: Vayne Music
Jan Vayne en Adriaan Stoet/ foto Vayne Music
Jan Vayne en Adriaan Stoet/ foto Vayne Music