1

Nesko 2024 "Verbindt" - Utrecht




Nesko 2024 "Verbindt" - Utrecht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 16 april 2024 zal de 60e editie van het Nesko plaatsvinden in Groningen. Dit jaar speelt het Nesko een opdrachtscompositie van Xavier van de Poll, het zelden uitgevoerde divertimento concertante voor contrabas en orkest van Nino Rota en de grootse 8e symfonie van Dvořák. Dit jaar dirigeert Pim Cuijpers met veel enthousiasme het Nesko!


Programma
Xavier van de Poll - Dood van een Concubine (秋波之阒寂)
Nino Rota - Divertimento Concertante voor contrabas en orkest
Antonin Dvořák - Symfonie nr. 8

Pim Cuijpers Dirigent
Sasha Witteveen Soliste



Het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) is in oktober 1964 opgericht om studenten de kans te bieden in een kamerorkest te musiceren.

Het Nesko is een projectorkest, bestaande uit zo’n 45 leden, dat ieder jaar opnieuw wordt samengesteld uit ambitieuze studenten van Nederlandse onderwijsinstellingen die naast hun studie op hoog niveau muziek maken. Aan hen wordt de mogelijkheid geboden zich twee weken intensief bezig te houden met kamermuziekrepertoire. Onder leiding van een gerenommeerde dirigent studeren ze een programma in dat door het Nesko-bestuur en dirigent wordt samengesteld uit de uitgebreide kamermuziekliteratuur. Het Nesko wil graag een podium bieden aan jong talent. Ieder jaar krijgt een jonge talentvolle musicus de kans om met het orkest te soleren. Zo speelde het Nesko in de afgelopen jaren samen met o.a. Maria Milstein, Niek Kleinjan en Niek Baar. Tevens neemt het Nesko graag opdrachtcomposities op in het programma, om op deze manier jonge componisten de kans te bieden met een groot kamerorkest te werken.

 Bezoek neskoutrecht.eventgoose.com

Nesko 2024
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.