Middeleeuws Paaskasteel




Middeleeuws Paaskasteel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf eerste paasdag gaat de grote poort van kasteel Hernen weer open voor het nieuwe seizoen. Op beide paasdagen kan je op kasteel Hernen terecht voor een leuke middag vol met activiteiten rondom het paasthema. Wat vierde men en hoe vierde men Pasen in de middeleeuwen? Kom naar kasteel Hernen met je (groot)ouders voor een middag vol met activiteiten rondom het paasthema, waarbij je paashazen kunt vinden die in het kasteel verstopt zijn.
Op tweede paasdag komt de groep ‘Levende Historie Harderwijk’ naar kasteel Hernen. Ze zijn een graag geziene gast en dit jaar nemen ze je mee naar het jaar 1544, de hoogtijdagen van Reyner van Wijhe, kasteelheer van Hernen.
In de Grote Ridderzaal kom je enkele middeleeuwse lieden tegen die van een 16e eeuwse maaltijd genieten. Daarnaast zijn er zijn mooie dansoptredens in een authentieke middeleeuwse sfeer.
Op Hernen is van alles te beleven en te ontdekken. Naast de rondgang met de pratende lantaarn en de ambachtslieden die je tegen kunt komen, is ook een publiekspresentatie over de verdwenen toren te bezoeken.
Spectaculair, omdat dit verhaal wordt verteld met de nodige licht - en geluidseffecten. Na afloop van de rondgang door het kasteel is er voor de kinderen een leuke speurtocht om het kasteel en kun je op de binnenplaats pijl en boogschieten. Met de titel 'Kidsproof 2024' op zak is er ook dit jaar weer van alles te beleven voor kinderen!

 Bezoek www.glk.nl

Middeleeuws Paaskasteel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.