In de illusie




In de illusie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 13 april 1945 werd onze regio bevrijd. Een passende dag voor deze voorstelling van het Verhalen Cabinet, georganiseerd door Historisch Anloo in samenwerking met gemeente Aa en Hunze, Rondom Magnus / de Speulkoel, PKN Anloo-Zuidlaren, Dorpsbelangen Anloo en Oranjecomité Anloo..

Drie muzikanten, twee actrices en een goochelaar spelen het verhaal over twee Joodse goochelaars en hun vrouwen. De ene goochelaar is de bekende Prof. Ben-Ali-Libi, de andere goochelaar is Prof. Philippini. Beide zijn geboren in de provincie Groningen. We leren hun vrouwen kennen, Anna en Ida. Zij vertellen het verhaal over de goochelaars, maar ook hun eigen rol in de levens van deze mannen. Een goochelaar laat hun nummers zien en drie muzikanten verklanken met een klarinet, een viool, accordeon en zang de sfeer van de vooroorlogse jaren waarin hun levens in de Joodse revue en cabaret wereld zich afspeelden.
IN DE ILLUSIE gaat over joodse artiesten van voor de oorlog; de goochelaars en hun vrouwen zijn vermoord in vernietigingskampen en er was geen goocheltruc die dat kon tegenhouden. IN DE ILLUSIE is een theatraal monument voor twee goochelaars en hun vrouwen, waarin de herinnering aan de pijn van de oorlog in leven wordt gehouden. Maar waarin ook weemoed, humor en variété een grote rol hebben.

Spel: Marieke Klooster, Hesther le Grand, George Tokaya
Muziek: Esther de Boer, Laura Iwema, Erik de Jong
Regie: Ben Smit
Tekst: Nico van der Wijk
Styling: Marjan van den Hof
Techniek: Arnold Markerink
Productie: George Tokaya
Illusiebouw: Martijn Cordes/Aafke Holman

 Bezoek www.verhalencabinet.nl

In de illusie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.