1

Kennemer Vogeldag op Fort Benoorden Spaarndam




Kennemer Vogeldag op Fort Benoorden Spaarndam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kennemer Vogeldag op Fort Benoorden Spaarndam

Wilt u ook een keer van alles zien en horen over onze vogels in een unieke, natuurlijke en romantische omgeving? Kom dan op zondag 7 april naar Fort benoorden Spaarndam: daar kunt u onder leiding van gidsen struinen door drie prachtige vogelbiotopen: het Landje van Gruijters, de Hekslootpolder en het Munitiebos (normaal niet toegankelijk) met Fort benoorden Spaarndam als unieke uitvalsbasis. U bent van harte welkom! De koffie staat vanzelfsprekend klaar.

VROEGE EN LATE VOGELS
Al vroeg, vanaf 7.00 uur, kunt u deelnemen aan een vroege vogel-fietstocht of meemaken waarom en hoe vogels worden geringd. En vanaf 8.00 staan gidsen met hun telescopen en verrekijkers klaar bij het observatiepunt genaamd Big Sit aan de kop van Landje van Gruijters om steltlopers waarvan de kluut wel een van de sierlijkste is , eenden en allerlei andere (waad-)vogels te spotten.

Vanaf 9.30 gaan we echt helemaal los: voor jonger en ouder zijn er allerlei vogelexcursies, demonstraties (vogels opzetten) en worden onvergetelijke vogelverhalen verteld.
Ook dit jaar geven we een workshop tekenen en schilderen van vogels. Kinderen kunnen uilenballen pluizen, speuren naar de verborgen vogels van het forteiland en luisteren naar mysterieuze vogelgeluiden in het fort. Kinderen krijgen voor elke kinderactiviteit een stempel op hun kaart; zij krijgen dan een op naam gesteld vogeldiploma als zij alle behaalde stempels laten zien.

In het fort krijgt u een cultuurhistorische rondleiding en is er een vogeltentoonstelling. En overal in en om het fort zijn deskundigen die u voorzien van antwoorden op uw vragen over vogels.

Het volledige programma met tijdstippen en locaties en informatie over de kinderstempelkaart vindt u Zondag 7 april 2024: Kennemer Vogeldag | VWGZKL

 Bezoek www.vwgzkl.nl

Kennemer Vogeldag op Fort Benoorden Spaarndam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.