1

Natuur en cultuur historisch entertainment




Natuur en cultuur historisch entertainment

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Natuur en cultuur historisch entertainment

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. In het Weekend van het Verdedigings Erfgoed organiseren wij op Fort Sabina spannende, leuke, interessante, mooie en leerzame evenementen. We beginnen bijvoorbeeld met een rondwandeling met gids en een heerlijk ontbijt, dan zit de rest van de dag(en) bomvol mooie momenten. De 1e dag wordt afgesloten met het erfgoeddiner en op de tweede dag met een spetterende afsluiting met de Nol Havens & Band met uiteraard veel nummers van VOF de Kunst.

Tevens kan je met de pendelbus naar Willemstad voor een bezoek aan het Mauritshuis en/of een rondleiding over de wallen van Willemstad. Voor meer informatie zie www.visitmoerdijk.nl

De hierna genoemde activiteiten zijn ook per ticket los in de agenda van www.fortsabina.nl te bekijken. Brasserie de Kletsmajoor is beide dagen open. Toegang tot het fort alleen met een geldig toegangsbewijs voor n van de activiteiten. Parkeren tijdens die dagen in Willemstad of op de parkeerterreinen P1 t/m P3.

PROGRAMMA ZATERDAG 20 APRIL 2024

  • Reserveer voor de Reveille 20 april van 7.45 - 10.15 uur

Geniet van de verstilde natuur op het fort in de vroege ochtend. Unieke gelegenheid om een wandeling onder leiding van onze natuurgidsen te maken. Daarna ontbijt om 9.00 uur. Het team van de Kletsmajoor staat klaar met verse koffie, thee, croissants, broodjes en meer. Om 10 uur gevolgd door signaal Taptoe en de opening van het weekend van het Verdegingserfgoed op Fort Sabina door Napoleon Bonaparte himself. Verzamelen om 7.45 uur bij de kazerne. Fort open vanaf 7.30 uur. Reserveer hier uw tickets voor: Reveille 20 april van 7.45 - 10.15 uur

  • Reserveer voor de Passe-Partout voor het bomvol programma 20 april van 10.00 18.11 uur

Vrouw Sabina serveert een bomvol leuk en informatief programma. Instappen kan op elk moment tussen 10.00 en 18.11 uur.
Koop hier je passe-partout voor dit bomvol programma op 20 april

Om 10.00 uur start je bijvoorbeeld bij het monument Veness met de opening met Signaal Taptoe, vervolgens verricht Napoleon en zijn trommelslagers de openingshandelingen voor dit weekend. Fort Sabina open vanaf 9.30 uur voor passe-partout houders.

Van 10.30 - 14.30 vertellen Vrouwe Sabina, de wasvrouw en andere historische figuren uit de tijd van WOI je verhalen over het fort. Napoleon zelf is aanwezig met zijn bouwadviseurs en trommelslagers voor zijn plannen om een tweede Tour Modele te bouwen op het fort. Op diverse popuppodia muziek. Het klein Natuurlab houdt open dag voor volwassenen. Kleine markt met lokale producten en dumpgoederen. De kazematen vertellen over hun dubbele kazemat en schuilplaats F. Gidsen zijn op diverse locaties aanwezig om je mee te nemen in het verhaal van het fort. De kanonnenclub legt uit hoe zij de replicas maken. Bochove stookt een overlevingsvuurtje en wellicht tref je zijn compagnons met een oefening voor Base Camp 10. Maak de leukste selfie van de dag in een van de fotohoekjes. Ontdek de Canonkamer. Fortshop en Horeca gehele dag open!

Om 14.30 uur Kanonnengedonder. Commandant Pot en zijn Compaenen van de Borgerij Berghen opden Zoom oefenen met hun kanonnen en leggen uit. Volg hun oefeningen op het Terreplein en omgeving.

Vanaf 15.00 uur tot het eind muzikale chill out op het terras bij de kazerne. De BBQeenies spelen lekkere nummers. Warme chocola met slagroom, taartjes, of een lekker borrelplank met een mooi glas bier of wijn. Ook de XXL bommetjes van Marelle staan weer op de kaart.

  • Reserveer voor het Erfgoeddiner Sabinas sterke verhalen.

    PROGRAMMA ZONDAG 21 APRIL 2024

    • Reserveer voor de Reveille 21 april van 7.45 - 10.15 uur.

    Geniet van de verstilde natuur op het fort in de vroege ochtend. Unieke gelegenheid om een wandeling onder leiding van onze natuurgidsen te maken. Daarna ontbijt om 9.00 uur. Het team van de Kletsmajoor staat klaar met verse koffie, thee, croissants, broodjes en meer. Om 10 uur gevolgd door signaal Taptoe en de opening van het weekend van het Verdedigingserfgoed op Fort Sabina door Napoleon Bonaparte himself . Verzamelen om 7.45 uur bij de kazerne. Fort open vanaf 7.30 uur. Reserveer hier voor de reveille op 21 april

    • Reserveer voor de Passe-Partout bomvol programma 21 april van 10.00 18.11 uur

    Vrouw Sabina serveert een bomvol leuk en informatief programma. Instappen kan op elk moment tussen 10.00 en 18.11 uur. Koop hier je passe-partout voor dit bomvol programma op 21 april

    Om 10.00 uur start je bijvoorbeeld bij het monument Veness met de opening met Signaal Taptoe, vervolgens is er een toespraak om deze dag te openen door Lt. Maj. Gen. Kees Kruitvat, onervaringsdeskundige militaire zaken.

    Van 10.30 - 14.30 vertellen Vrouwe Sabina, de wasvrouw en andere historische figuren uit de tijd van WOI je verhalen over het fort. Napoleon zelf is aanwezig met zijn bouwadviseurs en trommelslagers voor zijn plannen om een tweede Tour Modle te bouwen op het fort. Op diverse popuppodia muziek. Het klein Natuurlab houdt open dag voor volwassenen. Kleine markt met lokale producten en dumpgoederen. De kazematen vertellen over hun dubbele kazemat en schuilplaats F. Gidsen zijn op diverse locaties aanwezig om je mee te nemen in het verhaal van het fort. De kanonnenclub legt uit hoe zij de replicas maken. Wellicht tref je een compagnie met een oefening voor Base Camp 10. Maak de leukste selfie van de dag in een van de fotohoekjes. Ontdek de Canonkamer. Fortshop en Horeca gehele dag open!

    Om 14.00 uur Roofvogelshow op het Terreplein. Sjobbe Voet komt met zijn vogelvolk naar het fort. Nieuwsgierig over de habitat en het gedrag van de buizerd of de oehoe met zijn spanwijdte van 1,50 meter? Wil je weten hoe een caracara vliegt? Kom naar het Terreplein, pak een kruk en ga lekker zitten voor deze leuke en leerzame show. Let op voor hondenliefhebbers!! Honden zijn tussen 14:00 en 15:00 niet welkom op het terrein achter de kazerne. Voor hondenbezitters is het wel mogelijk om op het terras van de Kletsmajoor bij de kazerne wat te drinken of eten als zij de hond bij zich hebben.

    14.45 uur Einde van het cultuurhistorisch entertainment op zondag 21 april

    Iedereen wordt verzocht het terrein achter de kazerne z.s.m. te verlaten om dit te kunnen ombouwen tot concertpodium.

    • Reserveer voor een SPETEREND EINDCONCERT 21 april met Nol Havens & Band Terreplein om 16.00 uur

    Speciaal optreden van Nol Havens & Band voor een spetterende afsluiting van het Weekend van het Verdedigingserfgoed. Nol Havens (zanger VOF de Kunst) zang en gitaar, Lean Robbemont (Alain Clark) op drums, Tom Vanstiphout (Milow, Roxy music, Stef Bos) op gitaar, Johan Hendrikse ( Edwin Evers band) op keys en Eric van de Westen op basgitaar. Nummers als Kopje koffie en Suzanne zullen dan ook niet ontbreken. Voor de speciale prijs van 20,00 per persoon, inclusief een bijdrage voor de instandhouding van het fort. Wees verzekerd van een plek en reserveer uw tickets hier.

    Tip van Vrouwe Sabina ! Het concert is zoals bij ons gebruikelijk buiten op het Terreplein. Trek je warme kleding en gemakkelijke schoenen aan. Neem je ticket mee op je telefoon of op papier en toon dit bij de toegangscontrole op Fort Sabina. Voor het parkeren die zondag lees aub vooraf de informatie op onze website. Brasserie de Kletsmajoor serveert drankjes en hapjes op het Terreplein.

    PS: Huisregeltje van Vrouwe Sabina: Op het gehele fort is het nuttigen van eigen etenswaren en/of drinken niet toegestaan.

     Bezoek fortsabina.nl

Natuur en cultuur historisch entertainment
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.