1

Spelen tussen de bunkers in Groede




Spelen tussen de bunkers in Groede

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Spelen tussen de bunkers in Groede

De bunkers op het terrein van Groede Podium zijn stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog (1939-1945). In 1942 werd in het uiterste zuidwesten van Nederland deze artillerie-opstelling gebouwd, bestaande uit 11 bunkers waarvan negen schuilbunkers. In deze bunkers woonden de mensen die werkten aan de Atlantikwall. Via de bunkertochten en praatpalen komen de verhalen weer tot leven.

Kinderen kunnen hier naar hartenlust ravotten. Op de boomstammen, avontuurlijke speeltoestellen en in de waterspeeltuin! De bunkers van de Atlantikwall en de looppaden in het park maken het extra spannend! Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de pauwen, geitjes, konijnen en hangbuikzwijntjes. Het park is altijd vrij toegankelijk. In het Hoofdkwartier met terras, het restaurant van Groede Podium, wordt je honger en dorst gestild. Met een ruime keuze uit verse pannenkoeken, ambachtelijke gebakjes, tostit Hoofdkwartier d plek om te smullen. Meer weten over de historische achtergrond? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum in het hoofdgebouw.

In de springweide kunnen kinderen genieten van urenlang springplezier. Saltot Hoofdkwartier is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een toilet voor mindervaliden. Ook is er een baby verschoonruimte.

 Bezoek www.groedepodium.nl

Spelen tussen de bunkers in Groede
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.