1

Bunker 612 met luchtwachttoren




Bunker 612 met luchtwachttoren

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bunker 612 met luchtwachttoren

Op de bunker van het type R612 stond in de koude oorlog een luchtwachttoren. Deze toren is in juni 1967 afgebroken. Er is een model aanwezig van de toren zoals die er gestaan heeft.

In de bunker is dit model te zien. Daarnaast zullen vrijwilligers uitleg geven over het functioneren van de luchtwachttoren en de bunker. Tevens zijn er zendamateurs aanwezig die met hun hobby laten zien hoe verbindingen via de ether tot stand komen.

Tijdens een periode van de Koude Oorlog was er in Hellevoetsluis een afdeling LiLua aanwezig (Lichte luchtafweer). Uit deze periode hebben we verhalen van ooggetuigen en fotos. Hiermee kunnen we de bezoeker meenemen naar hetgeen er tijdens de Koude Oorlog gebeurde in Hellevoetsluis. We zullen bezoekers ontvangen in de bunker en uitleg geven. Daarnaast is onze bezoekersruimte open voor algemeen bezoek aan het militair erfgoed in Hellevoetsluis.

Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog
Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog streeft naar een diversiteit aan locaties/ objecten door heel Nederland. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024.

In verband met het 75 jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie)/NATO (North Atlantic Treaty Organization) bestaan ziet stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te laten zijn.

Openingstijden
Zaterdag 20 april 2024: 10:00 tot 16:00

Kosten
Entree is gratis

Locatie
Plein fort Haerlem 1
3221 WB Hellevoetsluis

 Bezoek fronttaal.info

Bunker 612 met luchtwachttoren
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.