1

Luchtwachttoren Strijensas




Luchtwachttoren Strijensas

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Luchtwachttoren Strijensas

De luchtwachttoren in Strijensas staat in de Mariapolder van Strijensas. De toren dateert uit 1953 en is net na de watersnood gebouwd op de al bestaande VIS kazemat. In 2012 is de toren gerenoveerd en daarna elk jaar opengesteld voor publiek tijdens de Open monumentendagen en vanaf 2019 ook tijdens de Bunkerdagen. Om een beter idee te geven van deze toren hierbij tevens een flyer zoals wij die ook aan bezoekers meegeven. Behalve de luchtwachttoren zal ook de kazemat waarop deze toren staat gebouwd geopend zijn. De luchtwachttoren staat onder beheer van Oudheidkundige vereniging Land van Strijen en de kazemat onder beheer van Stichting Bunkerbehoud Dordrecht.

Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog
Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog streeft naar een diversiteit aan locaties/ objecten door heel Nederland. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024.

In verband met het 75 jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie)/NATO (North Atlantic Treaty Organization) bestaan ziet stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te laten zijn.

Openingstijden
Zaterdag 20 april 2024: 10:00 tot 17:00
Zondag 21 april 2024: gesloten

Kosten
Entree is gratis

Locatie
Luchtwachttoren Strijensas
Mariapolder 5
3292 LC Strijensas

 Bezoek bunkerdag.nl

Luchtwachttoren Strijensas
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.