1

Museum Bescherming Bevolking te Grou




Museum Bescherming Bevolking te Grou

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Museum Bescherming Bevolking te Grou

Het Museum Bescherming Bevolking in Grou is sinds 2014 als Museum gevestigd in de voormalige bunker van de Bescherming Bevolking.

Commandopost Grou is n van de bezoekerslocaties van het Museum Bescherming Bevolking. Waan je door de wereld van de Koude Oorlog en bezoek de ondergrondse bunkers. Bekijk hier de open dagen, entreeprijzen en routebeschrijving.

In Grou (gemeente Leeuwarden) ligt een zeer bijzondere commandopost uit de tijd van de Koude Oorlog. Deze bunker is ingericht met vier commandoposten: Kringcommandopost Bescherming Bevolking (KCBB-Friesland-c), Provinciale Commandopost Bescherming Bevolking (PCBB-Friesland), Gemeentelijk Centrum Civiele Verdediging (GCCV-Leeuwarden) en Provinciaal Centrum Civiele Verdediging (PCCV-Friesland). Bij het maken van de plannen voor de bouw rond 1965 is er voor gekozen op deze locatie een gecombineerde commandopost te bouwen. Dit resulteerde, na een lange periode van voorbereiden, in 1967 tot de officile ingebruikname van deze unieke commandopost in Grou.

Tijdens dit weekend zijn de zendamateurs actief en zenden uit vanuit het bunkercomplex.

Ook zijn er rondleidingen mogelijk gedurende de open dagen onder leiding van een ervaren gids.

Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog
Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog streeft naar een diversiteit aan locaties/ objecten door heel Nederland. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024.

In verband met het 75 jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie)/NATO (North Atlantic Treaty Organization) bestaan ziet stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te laten zijn.

Openingstijden
Zaterdag 20 april 2024: 11:00 tot 16:00
Zondag 21 april 2024: 11:00 tot 16:00

Prijzen & Tickets
Toegangskaarten zijn te koop aan de kassa van het museum. Er kan zowel contant als met pin worden betaald.
Volwassenen: 6,00
Kinderen (5-12 jaar): 2,50
Kinderen (0-4 jaar): gratis

Locatie
Commandopost Grou
Burstumerdyk 1
9001 ZC Grou

 Bezoek www.museumbeschermingbevolking.nl

Museum Bescherming Bevolking te Grou
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.