1

Luchtwachttoren en bunker Nieuw Namen




Luchtwachttoren en bunker Nieuw Namen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Luchtwachttoren en bunker Nieuw Namen

De luchtwachttoren, die oprijst vanaf de dijk, strekt zich uit tot een hoogte van 15 meter en biedt een veilige en gemakkelijke toegang via een trap met ongeveer 70 treden. Vanaf de top van de toren geniet je van een prachtig uitzicht over de omringende polders, de glinsterende Westerschelde en het levendige havengebied van Antwerpen.

Naast de luchtwachttoren bevindt zich een stevige bunker, verankerd in de dijk op een diepte van ongeveer 4 meter. Deze bunker is alleen bereikbaar voor bezoekers die goed ter been zijn, via een loodrechte trap.

Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog
Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog streeft naar een diversiteit aan locaties/ objecten door heel Nederland. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024.

In verband met het 75 jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie)/NATO (North Atlantic Treaty Organization) bestaan ziet stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te laten zijn.

Openingstijden
Zaterdag 20 april 2024: 11:00 tot 17:00
Zondag 21 april 2024: 11:00 tot 17:00

Kosten
Entree is gratis

Locatie
Luchtwachttoren + bunker Nieuw Namen
Nieuw Kieldrechtdijk 9
4568 AS Nieuw Namen

 Bezoek www.zeeuwseankers.nl

Luchtwachttoren en bunker Nieuw Namen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.