Gratis lezing en rondleiding bij Fier Bussum!




Gratis lezing en rondleiding bij Fier Bussum!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Gratis lezing en rondleiding bij Fier Bussum!

WEEKEND VAN HET VERDEDIGINGSERFGOED | ZONDAG 21 APRIL | 11.00 - 17.30 UUR

Wie het terrein van dit culturele erfgoed betreedt, stapt een andere wereld binnen. Onze verschillende ruimtes hebben weinig nodig om deze om te toveren tot een sfeervolle plek om samen te komen. Ooit was het fort van Fier Bussum, Fort Werk IV, in gebruik als verdedigingswerk van de Hollandse Waterlinie. Decennia later werd het een plek waar niemand meer naar omkeek. Gelukkig heeft het fort de tand des tijds doorstaan en floreert het nu als nooit tevoren. Kom gezellig langs en beleef!

Deze dag ben je welkom om over ons terrein te wandelen en te genieten van leuke rondleidingen, boeiende lezingen en nog heel veel meer leuke verrassingen. Ons terras is geopend voor een drankje. De Rondleiding en lezing zijn gratis, een reservering voor tickets is wel verplicht!

Rondleiding | Een historische tour met onze Fier Bussum expert Nanny Blank
'Het best bewaarde geheim van Bussum

Ooit was het fort van Fier Bussum, Fort Werk IV, in gebruik als verdedigingswerk van de Hollandse Waterlinie. Decennia later werd het een plek waar niemand meer naar omkeek. Gelukkig heeft het fort de tand des tijds doorstaan en floreert het nu als nooit tevoren. Twintig jaar geleden is het herontdekt. Nanny Blank, nu nog bij ons betrokken, was een van de kartrekkers van het eerherstel van het fort. Nanny Blank neemt je mee op rondleiding over het fort en vertelt de geschiedenis van Fortwerk IV. De rondleiding duurt 30 minuten.

11.30 uur I 12.30 uur I 14.00 uur I 15.30 uur

Lezing | Een lezing over het verdedigingserfgoed in de Poterne

De Waterlinies in de context van Natuur, Cultuur en Geschiedenis
De lezing wordt verzorgd door Don Scheers, voormalig wetenschapper en organisatieadviseur strategie & verandermanagement .
Don Scheers heeft zich als IVN Natuurgids nader verdiept in de achtergronden van de Waterlinies. In zijn presentatie van 1 uur neemt hij je mee dwars door de boeiende geschiedenis van de Waterlinies en eindigt bij Fort Werk IV te Bussum.

13.00 uur I 15.00 uur

Tickets zijn te reserveren via: https://www.fierbussum.nl/weekend-van-het-verdedigingserfgoed/

 Bezoek www.fierbussum.nl

Gratis lezing en rondleiding bij Fier Bussum!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.