1

Zomeravondconcert Le Nuove Musiche in 't Woudt




Zomeravondconcert Le Nuove Musiche in 't Woudt

Le Nuove Musiche met een bijzonder Zomeravondconcert in ’t Woudt

Op zaterdag 22 juni a.s. geeft het gerenommeerde ensemble Le Nuove Musiche een Zomeravondconcert in de eeuwenoude kerk van het dorpje ’t Woudt. ’t Woudt ligt aan de N223, de weg van Delft naar het Westland.
Le Nuove Musiche bestaat uit: Krijn Koetsveld - artistieke leiding, Jennifer van der Hart, Wendy Roobol Janneke Stoute – sopranen, Cassandra Luckhardt - viola da gamba, Kiki Jaski - regie, Sanne Puijk - visueel concept en kostuums.
De musici brengen het programma TRE DONNE, een muzikaal, thematisch en dramaturgisch unieke voorstelling. De waargebeurde inspiratiebron voor TRE DONNE is het 16de -eeuwse Hof van Ferrara, waar schijnbaar uit het niets drie vrouwen, ‘Tre Donne’, hun (muzikale) stem verheffen. Zij zijn virtuoze zangeressen. Graaf Alfonso d’Este geeft hen de vrijheid om in het openbaar op te treden, geheel in strijd met de mores van die tijd. De Tre Donne di Ferrara treden daarmee uit hun anonimiteit. Componisten schrijven speciaal voor hen muziek en bestaande stukken worden voor de Tre Donne bewerkt.

De voorstelling trekt hun verhaal door in de tijd. Via andere vrouwen die in de muziekgeschiedenis opkwamen maar ook weer verdwenen, veelal door de man. Zoals Clara Schumann en Nadia Boulanger. En via moderne nieuwe composities van Kate Moore, teksten van moderne bekende schrijfsters en persoonlijke verhalen van onze 3 vrouwen op het toneel. Voor ons begint het feminisme niet in de vorige eeuw, maar reeds in 1600.

De fantastische musici van Le Nuove Musiche brengen deze vrouwen terug met muziek van Claudio Monteverdi, Nadia Boulanger, Clara Schumann en Stijn van der Loo, en met teksten van Kiki Jaski.

TRE DONNE is Oude en Nieuwe Muziek en Oude en Nieuwe Geschiedenis tegelijkertijd. De vrouwen in TRE DONNE inspireren ieder mens om ergens voor te staan, ergens in te geloven en zich niet tegen te laten houden door traditionele opvattingen. Oude Muziek is spannend en actueel. TRE DONNE is niet alleen een muzikaal verhaal maar een actuele, maatschappelijke documentaire. U gaat iets heel bijzonders ervaren.

Informatie over de kaartverkoop zie je op www.concertentwoudt.nl

 Bezoek www.concertentwoudt.nl

Eigen foto van Le Nuove Musiche
Eigen foto van Le Nuove Musiche
Eigen foto van Le Nuove Musiche
Eigen foto van Le Nuove Musiche