Street Art Festival


-advertentiepositie-



Street Art Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een belangrijke pijler van de Citymarketingvisie Enschede is creatieve stad. Passend bij de ambitie om de creativiteit van Enschede zichtbaar te maken is het street art festival ontstaan door samenwerking van Enschede Promotie en diverse culturele organisaties.

JAM (CREATIEVE SAMENWERKING ARTIESTEN)
Diverse street art artiesten gaan samen aan de slag om toffe kunstwerken te maken. Dit noem je een Jam. Kijk met ze mee, stel vragen en misschien mag je zelf ook nog wel iets aan het kunstwerk toevoegen! Ze zijn te vinden op de Oude Markt en aan de Langestraat (naast het hartenbankje).

WORKSHOPS
Iedereen kan ook zelf creatief aan de slag. Zo zijn er workshops op de Oude Markt op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze workshop leer je in een uur tijd de fijne kneepjes van street art. Maak je eigen kunstwerken en textieldruk onder begeleiding van street art artiesten van PvCC. Doe niet je nieuwste kleding aan, want voor je het weet, heeft ook jouw kleding een andere kleur. Je kunt gratis deelnemen aan deze workshop.

Bij Concordia aan de Langestraat kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar tussen 13.00 en 16.00 uur een workshop volgen. ‘Kieken Wat Wot’ is een doorlopende workshop waarbij kinderen zelf graffiti maken met sprayflacons op papier. Deze workshops duren ongeveer een half uur.

GRATIS STREET ART WANDELING ONDER LEIDING VAN EEN GIDS
Ben je benieuwd naar street art in Enschede? Schrijf je dan in voor een wandeling onder leiding van een gids. Deze gids brengt je bij de leukste en mooiste street art in Enschede. De route is ongeveer 3,5 kilometer en duurt ongeveer 1,5 uur. Deze wandeling is gratis. Er is beperkt plek, dus inschrijven is verplicht. De wandelingen starten om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur.

GRATIS FILM BIJ CONCORDIA
Op vrijdag 10 mei is bij Concordia de film Style Wars te zien. Als onderdeel van het street art festival wordt deze film getoond. Style Wars is een boeiende documentaire die een fascinerend inzicht biedt in de graffiti- en hiphopcultuur van New York in de vroege jaren '80 en is een historisch documenten voor liefhebbers van graffiti en street art en daarom een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de wortels van deze levendige subcultuur. Reserveer direct online jouw ticket.

 Bezoek www.uitinenschede.nl

Street Art Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.