Dauwtrappen op Tiengemeten


-advertentiepositie-



Dauwtrappen op Tiengemeten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dauwtrappen op Tiengemeten! In alle vroegte, als iedereen nog slaapt kun jij zien hoe het leven op het eiland zich langzaam ontwaakt! Speciaal voor natuurliefhebbers die op Hemelvaart vroeg uit de veren willen voor een hele bijzondere ervaring! Dauwtrappen op Tiengemeten! In alle vroegte, als iedereen nog slaapt kun jij zien hoe het leven op het eiland zich langzaam ontwaakt! Speciaal voor natuurliefhebbers die op Hemelvaart vroeg uit de veren willen voor een hele bijzondere ervaring!.
Speciaal voor natuurliefhebbers die op Hemelvaart vroeg uit de veren willen, organiseren we een unieke belevenis: dauwtrappen op Tiengemeten! In alle vroegte, als de meeste mensen nog slapen vaar jij over naar Tiengemeten. Samen met de gids wandel je over het eiland en zie je hoe langzaam het leven op het eiland zich ontwaakt!

Vroege vogels

Voor deze wandeling moet je vroeg uit de veren. In de ochtend zijn dieren actief die zich overdag terugtrekken. De grootste kans om bijvoorbeeld een bever te spotten is vroeg in de ochtend. Vogels zoals de blauwborst voeren ’s ochtends uitbundig het hoogste lied. Als je geluk hebt zie je de reetjes voor je uit springen. Laat je in deze vroegte betoveren door de imponerende geluiden van de vogels. Door vroeg op pad te gaan, geniet je van de ontwakende natuur. Het zachte ochtendlicht zorgt voor mysterieuze kleuren.

Unieke beleving

Tiengemeten is een echt eiland, middenin het Haringvliet in de Zuidwestelijke delta. Alleen te bereiken per boot. Vaar je over naar Tiengemeten, dan vaar je weg van de comfortabele bewoonde wereld. Doordat deze excursie zó vroeg is, heb je het eiland helemaal voor jezelf. Als de andere bezoekers voet aan wal zetten, heb jij al een unieke beleving erop zitten!

Tips van de boswachter


Verzamel om 7.00 uur bij het infopunt aan vaste wal
Parkeer gratis op het parkeerterrein in Nieuwendijk, vlakbij de pont (navigatie: Nieuwendijk 1 in Zuid-Beijerland)
Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent: we varen namelijk stipt om 7.15 uur over
Bespaar tijd en Koop vooraf online je pontkaartje(s)
Met deze excursie kunnen geen honden mee.
Na regen/nat seizoen kan het water hoog staan en kan het erg drassig en modderig zijn op het eiland. Zorg in dat geval voor hoge, goede laarzen
Zorg voor op het weer aangepaste kleding
Neem je verrekijker mee
Iets te eten of te drinken voor onderweg is altijd handig om mee te nemen
De excursie duurt ongeveer 3 uur
Lid van Natuurmonumenten? Neem je ledenpas mee voor korting op o.a. artikelen in het bezoekerscentrum
Bij onvoldoende aanmeldingen kan deze struintocht geannuleerd worden
Dit jaar vinden er meerdere wegwerkzaamheden plaats aan de Heinenoordtunnel. Hierdoor kan de route en de reistijd anders zijn dan normaal. Houd hier rekening mee door vooraf je route te checken via de site van Rijkswaterstaat https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a29-renovatie-eerste-heinenoordtunnel/planning-en-aanpak



 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Dauwtrappen op Tiengemeten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.