Open Huis bij Tolhuistuin: 10 jarig jubileumfeest

Open Huis bij Tolhuistuin: 10 jarig jubileumfeest

Bouw samen met je kinderen een heuse waterbaan met Lijm-lab, maak reuzenbellen met Wijsneus of dwaal mee met de Speurtocht van Stout Konijn. Kom de hele dag door pizza eten van Ali en Namiye die speciaal voor de gelegenheid weer terug zijn met hun pizzaoven en geheime recepten. Luister naar “vreemde stemmen” tijdens de audiopremière ‘Schemerlicht’ van Puck van Dijk en Ricardo McDougal (Rico van Opgezwolle). Luister naar schrijvers uitgenodigd door Het Leeshuis die voorlezen uit eigen repertoire, zoals Margot Ros en Jeroen Kleijne met hun boek 'Zeg Agaath'. Speel een potje jeu de boules met de ferventste Noorderlingen van club De Meteoor. Leer alles over de geschiedenis van Tolhuistuin, het oudste park van Amsterdam tijdens rondleidingen van schrijver Bas Kok. Doe de Dabke met IMBY en de Democratische Fitness met Bureau Burgerberaad. Adem mee met de geweldige zangeres Eva van Manen tijdens haar optreden 'Adem voor de Aarde'. Bekijk het indrukwekkende kunstwerk van Talisa Harjono die er hoogstpersoonlijk over komt vertellen.

THT AAN ZEE

Dans de hele dag met ons mee onder de sterrenhemel op het terras aan het IJ, THT aan Zee met allerlei verschillende DJ's. In het restaurant gaan we terug naar het begin en serveren we een aantal klassiekers die in 2014 op de kaart stonden. In het Café wordt een speciale pubquiz georganiseerd en ken jij het hele terrein van Tolhuistuin als je broekzak? Dan wordt de speurtocht over het terrein een makkie, die de hele maand te doen is en win leuke prijzen.

NOORDKOP

Leg je rode oortjes te luister bij de sensuele verhalen “Yes Please” van Compagny New Heroes. Of bouw een steentje mee met hun Nature Building Kit. En als je er toch bent, doe een heus bodemonderzoek naar de heerlijke grond onder je voeten met Climate Cleanup.

POORTGEBOUW

Bewonder de expositie van de aanstormende talenten van broedplaats sQuare in het Poortgebouw. En kom daar meteen een prettig potje chillen bij de kunstenaars van LFMC (jeweettoch: LOWREY FOLEY MCCLANE).

STAALVILLA

Ontmoet de Musicianswithout Borders en luister naar de indrukwekkende verhalen die ze meenemen uit de oorlogsgebieden wereldwijd. Ga uit je plaat bij de rave in de kelder van Optofonica. Kom Silent Disco dansen bij de Parade.

RESERVAAT

Ontdek hoe je je jouw eigen nummer kan opnemen in de legendarische muziekstudio van Excelsior Recordings en Studio Sound Enterprise in het Reservaat. Kom lekker storytelling radio luisteren van Marije Schuurman Hess.

VILLA ABSPOEL

Proef de exotische Groningse eierballen bij Eurosonic Noorderslag in deze prachtige monumentale villa.

 Bezoek tolhuistuin.nl

Open Huis bij Tolhuistuin: 10 jarig jubileumfeest
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.