Bunkerdag




Bunkerdag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Seyss-Inquart bunker open tijdens Bunkerdag

De Commandopost Clingendael, ook bekend als Seyss-Inquart bunker' gaat speciaal tijdens Bunkerdag 25 mei 2024 open!

De Commandopost Clingendael, ook bekend als Seyss-Inquart bunker, zal speciaal tijdens Bunkerdag worden geopend voor het publiek. De bunker werd gebouwd gedurende 1942 en 1943 en was bestemd als veilig onderkomen voor de rijkscommissaris Seyss-Inquart en zijn staf (vandaar de naam: de Seyss-Inquart bunker). Hijzelf woonde hier verderop in Huize Clingendael.

Deze unieke bunker is aangeduid als Sondernbau vanwege zijn vorm en afmetingen. Er bestaat geen tweede exemplaar. De bunker zelf is zestig meter lang, dertig meter breed en vijftien meter hoog en gecamoufleerd als boerenschuur. Vanaf 1948 tot 1989 (bij de val van de Muur) is deze bunker operationeel gebruikt door Defensie voor onder meer een aantal hele belangrijke operaties tijdens de Koude Oorlog. Daar is de naam Commandopost Clingendael ontstaan.

De vrijwilligers van het Atlantikwall Museum Den Haag zullen de bezoekers door de bunker begeleiden. In het Atlantikwall Informatie Centrum zal er uitleg gegeven worden over de geschiedenis en de inzet van de bunker. De route door de bunker duurt ongeveer 30 minuten. Vanwege de verwachte belangstelling dienen de bezoekers rekening te houden met enige wachttijd. Er is sprake van een maximum/beperkt aantal bezoekers tegelijk in de bunker.

Wanneer:
Zaterdag 25 mei 2024 | van 10.00-17.00 uur. Meer informatie over de locaties, het programma en de verschillende activiteiten is te vinden op www.bunkerdag.nl.

Prijs:
7,50,- volwassenen, 4,- kinderen van 4 tot 12 jaar en gratis voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Met dit entreeticket zijn alle deelnemende locaties toegankelijk.

Extra informatie
Vanwege de verwachte belangstelling dienen de bezoekers rekening te houden met enige wachttijd. Er is sprake van een maximum/beperkt aantal bezoekers tegelijk in de bunker. In verband met de luchtkwaliteit in de bunker, is het dragen van een mondkapje verplicht. Deze worden op locatie uitgereikt. De bunker is niet geschikt voor mindervalide, kleine kinderen en huisdieren. Parkeren kan op het terrein van de ANWB, Wassenaarseweg 220 in Den Haag.

 Bezoek www.atlantikwallmuseum.nl

Bunkerdag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.