Festival Het Groene Geheim (klassieke muziek)




Festival Het Groene Geheim (klassieke muziek)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Festival Het Groene Geheim, het verrassende nieuwe klassieke muziekfestival in Almere, vindt op 16 juni voor de eerste keer plaats op het sfeervolle landgoed de Kemphaan in Boswachterij Almeerderhout in Almere. Dit zomerse evenement belooft een middag vol muzikale ontdekkingen en gezelligheid te brengen, geschikt voor jong en oud. Festival Het Groene Geheim is avontuurlijk, energiek en laagdrempelig, met een unieke mix van klassieke muziek en natuur.

Het geheim onthult zich
Tijdens deze eerste editie van Festival Het Groene Geheim kunnen bezoekers dwalen over het bosrijke landgoed en muziekpareltjes ontdekken op onverwachte plekken. Op binnen- en buitenlocaties vinden optredens en producties plaats van hooggekwalificeerde musici en gezelschappen van (inter)nationale allure: Black Pencil, Dutch String Collective, BOI AKIH, Beate Loonstra, Apollo Ensemble (een installatie), Ensemble Triptyque en muziekgezelschap Oorkaan.

Waar natuur en muziek samenkomen
Op de Kemphaan smelt de rijke traditie van klassieke muziekstromen samen met de prachtige natuur. Bezoekers kunnen, wandelend en zittend in het zonnetje, samen met vrienden en familie een middag lang genieten van muzikaal vakmanschap en activiteiten (ook voor kinderen). Vanaf de opening om 12:00 uur door de Almeerse wethouder Kees Ahles, de lunch op het centrale plein, tot aan het slotakkoord rond 17:00 uur. Bij de opening klinkt het stadslied van stadscomponist Renske Vrolijk, gezongen door het koor OperaFlevoland (in het kader van de Dag van de Componist en de New Music NOW Express die ook Almere aandoet).

Met een dagkaart (à € 17,50 / kinderen à € 2,50) krijg je als bezoeker toegang tot het gehele middagprogramma en kun je zelf een route over het festivalterrein bepalen. Meer informatie en kaartverkoop: www.hetgroenegeheim.nl.

 Bezoek www.hetgroenegeheim.nl

Festival Het Groene Geheim (klassieke muziek)
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.