Unfair24




Unfair24

Unfair onthult het nieuwste werk van bekende kunstenaars en aanstormend nieuw talent, en verbindt deze kunstenaars met elkaar en daarnaast met musea, verzamelaars en bezoekers. Op deze manier wordt elke editie een overzicht gecreëerd van de kunst van nu en een inkijkje geboden in de top kunstenaars van de toekomst.

De selectie van UNFAIR24 wordt zorgvuldig samengesteld door een onafhankelijk comité, dat zich met zorg inzet om een veelzijdig beeld te schetsen van de kunstwereld op dit moment. Met schilderkunst, fotografie, video, beeldhouwkunst, textiel en performance art, wordt kunst in al haar diversiteit vertegenwoordigd.

De kunstenaars presenteren zelf hun werk in een tentoonstellingsontwerp dat ontworpen is door architectenduo Studio Verter. De architecten hebben de muren van de vorige editie hergebruikt en omgebouwd tot een totaal nieuw ontwerp dat voortborduurt op de ontwerpen van alle vorige edities. Dit resulteert in een duurzaam ontwerp waarin Unfair door de jaren heen wordt gevierd. In een setting die laveert tussen kunstbeurs, overzichtstentoonstelling en festival kunnen bezoekers in een ongedwongen sfeer nieuwe kunst ontdekken, en lopen zij wellicht hun favoriete kunstenaar tegen het lijf.

Programma
Kunstliefhebbers en verzamelaars krijgen de kans om werk te ontdekken van de volgende generatie kunstenaars. Editions biedt (beginnende) kunstkopers de mogelijkheid om tegen een toegankelijke prijs (5 - 950 euro) een werk in editie aan te schaffen van deelnemers en alumni van Unfair. Dit is de uitgelezen kans om je eerste kunstwerk te kopen. In samenwerking met San Serriffe is er een zorgvuldig geselecteerde collectie van kunstenaarspublicaties beschikbaar.

Ben je geïnteresseerd in het verhaal achter de kunst? Door rondleidingen aangeboden door Young Collectors Circle, Tittymag en bekende kunstliefhebbers kun je de verhalen achter de kunstwerken ontdekken.

Naast het bekijken van kunst kunnen bezoekers ook ervaren hoe het is om zelf kunstenaar te zijn door deel te nemen aan workshops voor volwassenen, gegeven door echte kunstenaars. Op de Junior Art School kunnen kinderen van 4 - 12 jaar voor een dag ervaren hoe het is om een kunstenaar te zijn.

Op zaterdagmiddag vindt er een feestelijk programma plaats met onder andere lezingen en performances. Kom langs voor de Wakuli koffieproeverij, een wijn- en kunstpairing van Sebonsa, laat je kleding repareren in de repairshop van Ellen Yiu, of laat je artistieke toekomst voorspellen via een handlezing.

Over Unfair
Stichting Unfair Amsterdam is in 2012 door kunstenaars opgericht vanuit een artist-first gedachte. Door de makers centraal te stellen biedt Unfair haar bezoekers (kopers, kijkers en professionals) een uniek perspectief op de actuele hedendaagse beeldende kunst. Sindsdien heeft dit initiatief al een podium geboden aan ruim 250 (inter)nationale aanstormende en gevestigde kunstenaars op meer dan 30 evenementen. Unfair waarborgt de positie van talentvolle hedendaagse kunstenaars op hun weg naar de top door ze, op een speelse manier, met kunstliefhebbers en kopers in verbinding te brengen.

 Bezoek unfair.nl

Fotobeschrijving: 'What was ours still will be' (2024). Foto: Bobbi Essers.
Fotobeschrijving: 'What was ours still will be' (2024). Foto: Bobbi Essers.
Fotobeschrijving: 'P͟B͟R͟L͟a͟m͟p͟0͟1͟_͟M͟u͟d͟_͟C͟r͟a͟c͟k͟e͟d͟_͟D͟r͟y͟_͟4͟k͟_͟L͟a͟v͟a͟0͟0͟3͟_͟2͟K͟_͟G
Fotobeschrijving: 'P͟B͟R͟L͟a͟m͟p͟0͟1͟_͟M͟u͟d͟_͟C͟r͟a͟c͟k͟e͟d͟_͟D͟r͟y͟_͟4͟k͟_͟L͟a͟v͟a͟0͟0͟3͟_͟2͟K͟_͟G
Fotobeschrijving: 'Muizenberg' (2021). Foto: Elizar Veerman.
Fotobeschrijving: 'Muizenberg' (2021). Foto: Elizar Veerman.
Fotobeschrijving: 'Beauty Queen' (2018). Foto: Lois Cohen.
Fotobeschrijving: 'Beauty Queen' (2018). Foto: Lois Cohen.