De opera Macbeth van Guiseppe Verdi




De opera Macbeth van Guiseppe Verdi

Opera Festa presenteert: De opera Macbeth van Guiseppe Verdi.

Op 12 en 13 juli 2024 is de historische Marekerk in Leiden het decor voor de opera Macbeth van Verdi. In dit bijzondere project werken, onder leiding van dirigent Wim Dijkstra, internationale solisten en musici samen met de enthousiaste zangers van het Leidse Festa Operakoor.

De opera is gebaseerd op het beroemde toneelstuk van Shakespeare over de Schotse generaal Macbeth, die van drie heksen de voorspelling krijgt dat hij koning van Schotland zal worden. Gedreven door ambitie en machtswellust en aangemoedigd door zijn vrouw, zorgt hij dat zijn politieke rivalen en tegenstanders uit weg geruimd worden om zijn doel te bereiken.

Speciaal voor Opera Festa maakte dirigent Wim Dijkstra van Verdi’s opera een kamermuzikale bewerking voor vijf solisten, het Festa Operakoor en het kamerorkest Nicolaas Consort. De opera zal gezongen worden in het Italiaans met Nederlandse boventiteling. De regie is in handen van Isabel Schröder.

De uitvoeringen zijn op vrijdag 12 juli en zaterdag 13 juli in de Marekerk in Leiden. Aanvang 21.00u. Tickets (38 euro online en 40 euro aan de deur) zijn te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/macbeth Meer informatie is te vinden op www.operafesta.nl

 Bezoek www.operafesta.nl

Affiche Macbeth. Foto: Double Dutch Design
Affiche Macbeth. Foto: Double Dutch Design