Vindingrijk


-advertentiepositie-



Vindingrijk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vindingrijk, over de uitvindingen van Christiaan Huygens. Een leuke en leerzame doe-tentoonstelling voor kinderen.

De nieuwe kindertentoonstelling is open! In een zaal vol spellen kun je de uitvindingen van de belangrijkste 17de-eeuwse geleerde uitproberen. En Christiaan Huygens heeft nogal wat uitgevonden…

Bijvoorbeeld een telescoop waarmee hij ontdekte dat de planeet Saturnus ringen had. En een toverlantaarn. Hij maakte ook een verbeterde versie van de microscoop en ontwierp hij een goede vering voor de paardenkoetsen. Maar de uitvinding waardoor Christiaan Huygens wereldwijd beroemd werd, is de slingerklok. Vóór die tijd liepen de klokken namelijk dagelijks een kwartier achter. Dat heeft hij dus opgelost met zijn uitvinding.

Van al die uitvindingen staan spellen in het museum. Ook is er een grote knikkerbaan en een magnetische tandwielenwand. En in een raket kan je luisteren naar de verhalen van Christiaan Huygens die hij schreef over buitenaardse mannetjes.

In de historische collectie van het museum staan de originele voorwerpen van deze bijzondere uitvinder uit de 17de –eeuw. Bijvoorbeeld de eerste slingerklok, zijn planetarium en zelfgeslepen lenzen. Museum Boerhaave heeft de meest uitgebreide collectie van Christiaan Huygens ter wereld.

Deze leuke doe-tentoonstelling duurt tot en met 27 oktober 2013.

Voor volwassenen
Voor volwassenen zit er een boekje met extra uitleg bij de tentoonstelling en een toelichting op de originele Huygenscollectie in het museum. Tevens zijn er lezingen in juni over Huygens door vooraanstaande wetenschappers.

 Bezoek www.museumboerhaave.nl

Vindingrijk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.