1

Luchtmachtdagen: De tijd vliegt




Luchtmachtdagen: De tijd vliegt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 14 en 15 juni 2013 opent Vliegbasis Volkel haar deuren voor publiek tijdens de Luchtmachtdagen 2013. Gedurende deze 2 dagen bent u van harte welkom kennis te maken met de Koninklijke Luchtmacht, haar personeel en materieel. Ook kunt u genieten van vliegdemonstraties waarin gerenommeerde displayteams uit binnen- en buitenland demonstraties verzorgen met hun vliegtuigen en helikopters.

Jubileumjaar
2013 is het jaar waarin de Koninklijke Luchtmacht 100 jaar militaire luchtvaart in Nederland viert. Een hoogtepunt in dat jubileumjaar zijn de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Volkel. In de 100 jaar dat het luchtwapen actief is vanuit Nederland heeft het zijn nut en waarde continu bewezen.

Inzet voor de veiligheid
Of het nu de inzet was tijdens de treinkaping bij De Punt in 1977, het conflict op de Balkan in de jaren ’90, humanitaire hulp aan Haïti in 2010, de ISAF-missie boven Afghanistan, het blussen van branden met helikopters of de nimmer aflatende bewaking en bescherming van het Nederlandse luchtruim. Het personeel van de Koninklijke Luchtmacht zet zich in voor de veiligheid van Nederland en alle Nederlanders en draagt bij aan de stabiliteit waar ook ter wereld.

Duizenden bezoekers maken op de Luchtmachtdagen kennis met de luchtmacht en het personeel dat al deze inzet mogelijk maakt. Download ook de gratis Luchtmachtdagen-app met het programma en het laatste nieuws.

 Bezoek www.luchtmacht.nl

Luchtmachtdagen: De tijd vliegt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.