1Yin & Jan - China en Nederland en scheepvaart

Ontdek in de tentoonstelling ‘Yin & Jan, China en Nederland door scheepvaart verbonden’ hoe China en Nederland elkaar al vanaf de 17e eeuw hebben beïnvloed op het gebied van kennis, cultuur en handel. Zonder de Chinezen waren Nederlanders geen echte theeleuten geworden en maakten we geen Delfts Blauw. En zonder de Nederlanders had Hong Kong geen luchthaven in zee en Shanghai geen wereldhaven. Met elke zondag om 14:00 uur gratis instaprondleidingen begeleid door een Chinese Nederlander.

Meer informatie over Yin & Jan'.

Maritiem Museum

QR code stadswandeling

Het Maritiem Museum Rotterdam organiseert een digitale QR code stadswandeling van het museum naar de Chinese wijken in Rotterdam. In het kader van de nieuwe expositie ‘Yin & Jan’ portretteerde en interviewde het museum Chinese en Nederlandse Rotterdammers over elkaars culturele verschillen en overeenkomsten. Deze portretten vormen de basis voor een QR code-stadswandeling, die met stickers op trottoirtegels is aangegeven. De QR codes volgend, waarmee u steeds digitaal de portretten en informatie over de wijken op uw smartphone ontvangt, eindigt u in de China Towns van Rotterdam. Op Katendrecht in Kaap Belvedère en in welzijnscentrum Wah Fook Wui in het Oude Westen zijn alle portretten te zien in een mini-expositie tussen andere door de ontmoetingscentra zelf geïnitieerde culturele initiatieven over de Chinese immigratie in Rotterdam en hun eigen eeuwenoude Chinese tradities.

Voor wie: jong en oud. Geen smartphone? Vraag naar de route bij de balie van het museum, Rotterdam.info, Wah Fook Wui, Kaap Belvedère of Spido.
Kosten: gratis. De wandeling naar Katendrecht kunt u afsnijden met korting op de Spido Pendeldienst.

Yin & Jan - China en Nederland en scheepvaart
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.