1

Serious Game 3D Dijkdoorbraak




Serious Game 3D Dijkdoorbraak

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wie kunnen het beste een watersnoodramp voorkomen? Burgemeesters of tieners? Op zaterdag 6 juli wordt de Serious Game 3D Dijkdoorbraak gespeeld op GeoFort. Twaalf burgemeesters spelen tegen twaalf kinderen. Zowel de groep burgemeesters als de groep leerlingen vormen een crisisteam. Op het moment dat de dijk doorbreekt, is het zaak dat de crisisteams met behulp van digitale middelen het risico in kaart brengen, snel (digitaal) handelen en efficiënt communiceren. Het team dat dit het beste toepast en hiermee een watersnoodramp heeft voorkomen, wint.
Direct na de game wordt de uitslag bekend gemaakt waardoor conclusies getrokken kunnen worden over de verschillende werkwijzen van burgemeesters en tieners. Aansluitend debatteren burgemeesters, kinderen, dijkgraaf Roelof Bleker van Waterschap Rivierenland en onderzoeker Adwin Bosschaart hierover onder leiding van initiatiefneemster en directeur GeoFort Willemijn Simon van Leeuwen.

Ondertussen kunnen alle overige bezoekers workshops volgen,lezingen bijwonen, op het terras zitten, lekker rondstruinen op het park: er is genoeg te doen!

 Bezoek www.geofort.nl

Serious Game 3D Dijkdoorbraak
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.