Bildtse Rembrandtmarkt

Bildtse Rembrandtmarkt

Rembrandt hield van mooie dingen. In de Gouden Eeuw was hij vaak te vinden op veilingen en markten, zoekend naar bijzondere voorwerpen, exotische snuisterijen, curiositeiten, prenten en geschriften. Hij ging er aan failliet maar zijn Kunst Caemer groeide uit tot een ware schatkamer.

Rembrandt hield ook van Saskia. In 1634 trouwde hij haar in het Bildtse dorp St.-Annaparochie. De plek waar destijds het huwelijk werd voltrokken, de huidige Van Harenskerk, dient deze zomer weer als sfeervol decor voor een Bildtse Rembrandtmarkt. Er zijn tientallen kraampjes met een grote variatie aan kunst, boeken, curiosa.

En heeft u een voorwerp waarvan u denkt “is het nou kunst of kitsch?” In een grote tent zijn deskundigen aanwezig bij wie u het op waarde kan laten taxeren.

Aan de markt is tevens een Etalagewedstrijd verbonden. De winkeliers van St.-Annaparochie met de meest bijzondere ‘Rembrandt’-etalage verdient een prijs.

Speciaal in 2013 is er de Rembrandt-wedstrijd: “Treed in de voetsporen van Rembrandt: straattekenen voor jong en oud! Op de plek waar Rembrandt echt gelopen heeft kan iedereen letterlijk in zijn voetspoor treden. Op de straat mag jong en oud een eigen kunstwerk maken. Krijt is aanwezig. De mooiste creaties per leeftijdscategorie krijgen een prijsje!

Bildtse Rembrandtmarkt

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.