1

Limburgse Filmdagen




Limburgse Filmdagen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 16 en 17 maart 2013 van 10.00 tot 18.00 uur vinden in het Cultuurhuis in Heerlen de Limburgse Filmdagen plaats. Tijdens het weekend worden 38 films van amateurfilmers uit Limburg vertoond en worden diverse filmprijzen uitgereikt, waaronder de Limburgse Filmprijs voor de beste film van het festival.

Maar liefst 52 films werden dit jaar ingezonden voor de Limburgse Filmdagen. Na de jurering van alle inzendingen zijn 38 films geselecteerd voor de Limburgse Filmdagen. Tijdens het filmweekend is onder andere een documentaire te zien over het mijnverleden van Limburg vanuit het perspectief van ex-mijnwerkers en nabestaanden, een documentaire over de Inca cultuur in o.a. Bolivia, een reportage over het concentratiekamp in Sachsenhausen, een speelfilm gebaseerd op het bekende TV programma ‘Boer zoekt Vrouw’ en een speelfilm die zich afspeelt in de jaren ’30 over twee broers die hun eer hoog willen houden. De Limburgse Filmdagen bieden voor ieder wat wils. Naast de vertoning van de allernieuwste filmproducties worden ook een aantal prijzen uitgereikt. De amateurfilmer die met zijn of haar film de meeste punten behaalde tijdens de jurering (laureaat) wordt bekroond met de Limburgse Filmprijs.

Een deskundige jury, bestaande uit drie afgevaardigden van de NOVA (Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs), hebben alle films gejureerd. Na afloop van de jurering hebben de juryleden een aantal certificaten toebedeeld aan filmers wiens werk bijzonder te noemen is vanwege bijvoorbeeld ‘special effects’, acteerprestatie, filmische vormgeving, voice-over, etc. Een aantal films hebben zo hoog gescoord dat zij geselecteerd zijn voor de landelijke filmwedstrijd van het NOVA Filmfestival. Tijdens het NOVA Filmfestival, dat dit jaar plaatsvindt op 9 november in Alphen aan de Rijn, zijn de beste amateurfilms van Nederland te zien. In 2012 werd de Limburgse filmer Jef Caelen laureaat van het landelijke filmevenement.

Het startschot voor de Limburgse Filmdagen wordt gegeven op zaterdag 16 maart a.s. om 10.00 uur in het Cultuurhuis in Heerlen. Het festival wordt voortgezet op zondag 17 maart om 10.00 uur. Op die dag vindt om 17.15 uur tevens de prijsuitreiking plaats. De Filmdagen zijn voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt € 3,- voor het hele weekend.

 Bezoek www.hklimburg.nl

Limburgse Filmdagen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.