Arrangement Mooiste Vestingstad Nederland


-advertentiepositie-Arrangement Mooiste Vestingstad Nederland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Even helemaal weg uit de drukke wereld? Kom dan een paar dagen naar Hulst Vestingstad. En van de best bewaarde middeleeuwse vestingsteden van Nederland en in 2014 door de lezers van ANWB Kampioen bestempeld als mooiste vestingstad van Nederland.
Ontdek Hulst en wandel mee over de 3,5 kilometer lange stadswallen met schitterend panorama op de historische binnenstad. De vier oude, pas gerestaureerde stadspoorten, tonen de voormalige grenzen en de statige basiliek verleidt u tot een klim van tientallen meters.

Het vesting arrangement Hulst
Je komt aan in een van de gezellige hotels in Hulst, waarvan er een net ietsje buiten het centrum ligt aan de buitenvest en een is gevestigd aan de Grote Markt. Een welkomstdrankje staat voor je klaar. De eerste ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt en maak je een stevige wandeling over de vestingwallen. Na de lunch kun je op eigen gelegenheid, aan de hand van een wandelroute, verkrijgbaar bij het VVV, de stad met zijn bezienswaardigheden verkennen. Voor het diner kun je terecht bij een van de vele sfeervolle restaurants in de Vesting.
Op de tweede ochtend wil een wandeling door de bossen in het nabije Clinge of St.Jansteen nog wel eens verfrissend werken. Ben je een waterliefhebber, dan is een wandeling langs de Scheldedijk aan te raden. Maar ook een uitstap naar onze zuiderburen ligt binnen de mogelijkheden, het Waasland (het Land van Reynaert de Vos) of de stad Antwerpen op een half uurtje met de auto of neem lijn 19 van Connexxion.

In Hulst zijn de winkels iedere dag geopend en vinden vele Zuiderburen de weg naar deze bourgondische vestingstad, vooral op zondagmiddag. Tijd voor de inwendige mens op de historische Grote Markt (in de zomermaanden vanaf een van de vele terrasjes), waarna je nog in de gelegenheid bent een bezoek te brengen aan het museum. En dan kun je als herboren weer huiswaarts, met sfeervolle herinneringen aan de meest Vlaamsche vestingstad van Nederland, waar je vast nog een keer naar terugkomt.

Meer informatie
Hotel in Hulst: Hotel Hulst of Hotel de Korenbeurs
VVV kantoor 0031(0)114-315221

 Bezoek www.hulstvestingstad.nl

Arrangement Mooiste Vestingstad Nederland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.