Vurig KokenVurig koken is niet zomaar een kookworkshop. Vurig koken, dat doe je buiten. Met een lekker houtvuurtje, stoere ingredinten van eigen boerderij en biologische groenten van het seizoen. Kan gelukkig altijd, ongeacht het weer, dankzij de verwarmde en overdekte veranda Bij Aaltje. De kookworkshops worden begeleid door een ervaren buitenkok van www.buitenkookfeest.nl. Reken erop dat je ongeveer twee uur aan het voorbereiden en koken bent voordat je met zn allen aanschuift voor een heerlijke zelfgemaakte maaltijd. Een heerlijk Vurig Buitenkookmenu: Voorgerecht: Stevig oerbrood met rucolapesto en boeren eiersaladeHoofdgerecht: Roerbakschotel met producten van het seizoenBijgerecht: Tortilla gemaakt van eieren van de boerderij met aardappel, seizoensgroenten en spekNagerecht: Appelcrumble uit de Dutch Oven met slagroomExtras: Inclusief 2 drankjes en ontvangst met een schaal met streekkaas, brood of crackers en pesto Als voorgerecht maken we een boeren eiersalade, uiteraard met eieren van de boerderijen. Heerlijk op een plak stevig oerbrood, dat we roosteren boven het vuur. Ook wordt er zelf pesto gemaakt van bladgroenten van het seizoen, zoals rucola, veldsla of postelein. Als hoofgerecht gaan we roerbakken met verse biologische groenten, altijd producten van het seizoen. We bereiden alles in een hele grote schaal, die boven het vuur hangt. Denk in het voorjaar en de zomer aan kleine aardappeltjes met venkel en courgette, kleine tomaatjes en tot slot nog wat geitenkaas met honing eroverheen. In de winter gaan we roerbakken met boerenkool, rode uien, venkel en zoete aardappelen en kapucijners. In de herfst gaan we aan de slag met snijbiet, paddenstoelen, kleine aardappeltjes, spek en zonnebloempitten. We serveren dit altijd met een stukje platbrood of wrap. Als bijgerecht maken we een heerlijke grote boerenomelet met spek, aardappelen, ui, aangevuld met groenten van het seizoen. Dit varieert van raapstelen in het voorjaar, tot courgette in de zomer, snijbiet in het najaar tot palmkool in de winter. Deze omelet bereiden we in een grote gietijzeren steelpan, waarin we de omelet langzaam garen boven het open vuur. En daar nemen we de tijd voor, want dat proef je. En natuurlijk sluiten we het Vurig Koken altijd af met overheerlijke warme appelcrumble. Deze maken we in een Dutch Oven. Minimaal 15 personen, prijs 45,00 incl. BTW Het menu is geschikt voor vegetarirs en kan aangepast worden aan het seizoen.

Workshop: Vurig koken

Foto gedeeld door / afkomstig van Stichting Liniebreed Ondernemen.