Vier je verjaardag in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden

Word wetenschapper voor een dag! Vier je verjaardag in Rijksmuseum Boerhaave en doe experimenten en proefjes.

Als een echte wetenschapper doe je onderzoek. Zeker als je nieuwsgierig én jarig bent.
Onze museumdocent neemt je in 45 minuten mee door het museum voor ‘een rondje wetenschap’. Je doet doorlopend proefjes. Je bestudeert een skelet, meet de stand van de sterren, leert alles over elektriciteit en na een korte uitleg kun je met de tand van een potvis ook heel eenvoudig zijn leeftijd schatten. En natuurlijk blijft het niet bij kijken alleen, maar doe je telkens proefjes. Daarna mag je met al die kennis zelf iets gaan doen. Je mag je kiezen uit één van de volgende workshops:

- Telescoop maken: Maak je eigen telescoop waarmee je naar de sterren kunt kijken. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 10 tot 12 jaar.
- Oplopende kegel: Een kegel die omhoog rolt in plaats van naar beneden. Hoe is het mogelijk dat de kegel omhoog beweegt in plaats van naar beneden? Hoe werkt dit met de zwaartekracht? Deze workshop is geschikt voor kinderen van 7 jaar tot 12 jaar.
- Zeepjes maken: Maak je eigen zeepjes. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 7 jaar tot 12 jaar.
Tussendoor drinken we limonade en is er voor de jarige natuurlijk ook een cadeautje!

Kinderfeestje in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden leent zich ook goed voor een workshop. Deze activiteit is geschikt voor kinderen.