In Zeebrugge scheept u in aan boord van het compleet vernieuwde passagiersvaartuig Zephira. We starten met een korte verkenningstocht in de immer actieve diepzeehaven (voorhaven) en overtuigen u aldus van de Zeebrugse wereldallures.

Na de doortocht via de imposante Pierre Vandamme zeesluis varen we op het Boudewijnkanaal, langsheen de charmante Polderdorpjes Lissewege en Dudzele. Even zwaaien naar de stille genieters op hun vaartuigen in de Brugse jachthaven, voor we Brugge helemaal achter ons laten. De spectaculaire, nieuwe kantelbrug van Scheepsdale opent onze weg richting Oostende via het bijwijlen schilderachtige kanaal Gent-Oostende. In Varsenare is de recente voetgangersbrug zonder meer een foto waard, als die zich als een vliegend tapijt optilt. Zachtjes laten we Plassendale voorbij schuiven. Zo bereiken we stilaan het Oostendse havengebied. Onze gids aan boord licht u graag één en ander toe en doet u allicht verbazen over de (soms nog) ongekende drukke bedrijvigheid in achter- en voorhaven. Leuk is ook om het spel van de diverse sluizen en bruggen live mee te maken, voor we in de vissershaven aan de Oosteroever weer aan de wal stappen.

Tijdens de tocht wordt uw inwendige mens verwend met een verzorgd ontbijt, lunch en dessert.

Houd zeker uw foto- of videotoestel paraat voor de talloze gelegenheden van unieke shots bij de doorvaart van bruggen en sluizen!

Poldercruise doorheen de Vlaamse Polders in Zeebrugge leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor .

Poldercruise doorheen de Vlaamse Polders

Foto: Stef Reynaert – in opdracht van Rederij Franlis

Poldercruise doorheen de Vlaamse Polders

Foto: Stef Reynaert – in opdracht van Rederij Franlis