Escape Room Terborg Gelderland

Escape Room Terborg Gelderland

Escape Room Terborg
Kom logeren in Herberg “Het Swaentje”. Het oudste hotel van de stad!
Laat je verleiden door goddelijke gerechten, bevallige serveersters en kostelijke dranken. Eén nacht doorbrengen in “Het Swaentje” en je wilt nooit meer weg. Dat komt goed uit, want je kunt ook nooit meer weg! Je bent onder invloed van de Vloek van de Miskende Herbergier.
Vrijdag, 23 april 1419.
71 mannen, poorters uit het dorpje ter Borgh, worden ontboden op het kasteel Wisch. Daar krijgen ze te horen dat de Heren van Wisch aan ter Borgh stadsrechten zullen verlenen. En verder, dat uit deze 71 mannen een schout, schepenen en een burgemeester gekozen zullen worden. Vereerd en vol verwachting melden de mannen zich aan de poort van het kasteel.
Gerben de Waardt, herbergier van de net buiten de stadspoort gelegen herberg “het Swaentje”, is niet uitgenodigd. Hij hoort er niet bij. Hij woont buiten de Stadspoort. En hoe graag de mannen ook ‘s avonds bij Gerben in de herberg zijn, hoezeer zij zijn kookkunsten ook roemen, die avond willen ze Gerben niet kennen.
Want als Gerben lucht krijgt van de bijeenkomst en zich naar het kasteel haast, blijkt zijn naam niet op de lijst van de genodigden te staan. Gerben protesteert en spreekt van een vergissing. Maar hem wordt te verstaan gegeven dat zijn herberg staat op “Sylualds grondgebied” en dus geen deel uitmaakt van de stad. Onder het schamper gelach van de verse stedelingen moet Gerben gekleineerd en gegeneerd het kasteel verlaten.
Verongelijkt en miskend zint Gerben de Waardt op wraak. Overdag, wanneer de poorten open staan en de handel de stad aanzien geeft, mogen de nieuwbakken stedelingen het misschien voor het zeggen hebben; maar ‘s avonds als eenmaal de papklok heeft geluid en de poorten van de stad gesloten worden, zijn de reizigers die dan nog verschijnen voor de poorten van de stad aangewezen op de diensten van “Het Swaentje”.
Eenmaal binnen, vallen zij ten prooi aan de listen van Gerben de Waardt en de verleidingen van zijn Herberg. De mannen voelen zich daar onsterfelijk en eeuwig jong en vergeten daardoor hun tijd, hun geld en hun doel. Langzaam maar zeker verteren zij alles wat zij te verteren hebben. Geen geld stroomt er meer naar de stad ter Borgh; alles blijft in Syluald.
En als een reiziger zich toch realiseert dat hij nog een echt leven heeft en hij kan zich los maken van de verleidingen van het Swaentje, dan kan hij uitchecken. Maar hij kan het pand niet verlaten. Hij kan de uitgang van de herberg niet vinden. Voor eeuwig dwalend zal hij verdwijnen in de vergetelheid.
En in deze herberg wil jij inchecken?

Escape Room Terborg Gelderland leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, themafeest en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Escape Room Terborg Gelderland

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.