">1
">Bastion V deze zomer voor het eerst geopend!

Op Voorne-Putten, n van de Zuid-Hollandse eilanden, ligt het historische Brielle met n van de best bewaarde vestingwerken van Nederland.

Vanaf 2013, toen de vesting in haar huidige vorm haar 300 jarige verjaardag vierde, wordt er door vrijwilligers en gemeente hard gewerkt om de wallen op te knappen en de diverse bunkers op de bastions stapsgewijs open te stellen voor publiek.

Inmiddels is er een oudheidkamer gevestigd in het Kruithuis op Bastion II. En op 27 mei j.l.  is ook de bunker op Bastion V geopend voor publiek. Bij goed weer gaan dagelijks van 10.00 16.00 uur de deuren open en kan men, van achter glas, een audiovisuele presentatie zien over Brielle in de Franse tijd, gemaakt in samenwerking met De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel. Op beide wanden van de bunker zijn prachtige schilderingen aangebracht, welke de Franse tijd uitbeelden.

Daarnaast kan men er heerlijk rustig wandelen over de Brielse wallen, langs kanonnen en affuiten, mooie vergezichten vanaf de wal, schapen en langs Korenmolen t Vliegend Hert.

Bastion V is van 1 juni t/m 31 oktober bij goed weer dagelijks vanaf 10.00 geopend. De presentatie is te zien d.m.v. het indrukken van een knop (Nederlands en Engels).

Rond 16.00 worden de deuren gesloten.

Meer informatie:

www.levedevestingbrielle.nl

www.historischmuseumdenbriel.nl

Informatie over Brielle:

www.beleefbrielle.nl

Bastion V deze zomer voor het eerst geopend!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.