De mobiele variatie op de Escaperoom. Probeer los te komen van de Escapebox door deze te openen en de puzzels in de box op te lossen. Lukt het jullie binnen een uur?

Uit een Escaperoom moet je proberen te ontsnappen. Nu zitten jullie niet in een aparte ruimte, maar vast aan een kist, de Escapebox. De eerste uitdaging is om de box open te krijgen. Met de materialen die in de box zitten, gaan jullie proberen jezelf te verlossen. Jullie hebben hier 1 uur de tijd voor. Hoe sneller dit lukt, hoe meer punten jullie verdienen. Komen jullie er niet uit, dan is het mogelijk om tegen inlevering van punten een aanwijzing bij de spelleider te krijgen. Lukt het jullie om los te komen zonder dat alle punten op zijn? Zijn jullie met meer dan 10 personen, dan staan er twee identieke boxen naast elkaar waarbij jullie in twee teams tegen elkaar spelen.

Escapebox Challenge 2018

Speel jij in 2018 nog een Stad Unique Escapebox? Dan doe je automatische mee met de Escapebox ChallengeLukt het jou en je team om binnen één uur los te komen van de box, dan verdien je een plek in de scorelijst. Is jullie score hoog genoeg voor de top 3? Dan winnen jullie een GRATIS Escapebox ter waarde van €242,-!!

Programma verlengen met een Cryptex Tour.

Een andere optie is om naast de Escapebox een Cryptex Tour te doen. De Cryptex Tour is een route die jullie met een GPS, antwoordformulier en een cryptex (bekend van de Da Vinci Code) lopen. Door een aantal coördinaten aan te doen vinden jullie een aantal letters waarmee de cryptex geopend kan worden. Hierin zit een raadsel dat uiteindelijk ook weer punten oplevert. Samen met de punten, behaald bij de Escapebox, wordt hiermee uiteindelijk de eindscore, en dus de winnaar bepaald. Het uitbreiden van de Escapebox met de Cryptex Tour kost 6 euro p.p.

Escapebox

Escapebox | Foto gedeeld door / afkomstig van Stad Unique.