W.O.II Tour West-Friesland in Stoere W.O.II Truck!


-advertentiepositie-W.O.II Tour West-Friesland in Stoere W.O.II Truck!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Deze rondrit is voor iedereen die het leuk vind om buiten te zijn, door dorpjes te rijden, van het landschap te genieten en interessante verhalen wil horen over lokale gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in West-Friesland. En dat allemaal vanuit een originele Amerikaanse W.O.II Oldtimer Truck, de GMC. De GMC – waar maximaal 15 personen in kunnen – wordt bestuurd door een ervaren chauffeur, gekleed in gepast uniform. Gemiddeld om de 10-15 minuten vindt er een stop plaats op een plek waar in de Tweede Wereldoorlog wat is gebeurd. De chauffeur verteld in ongeveer 5 minuutjes het verhaal van die plaats, waarna iedereen weer instapt en de tour weer voortgezet wordt. Op deze manier kun je als groep niet alleen op zeer unieke wijze het landschap en de dorpjes van West-Friesland ontdekken, maar ook wat er voor minder leuke en ook leuke dingen tijdens de W.O.II hier zijn gebeurd waardoor wij nu in het prachtige West-Friesland in vrijheid kunnen leven. Tijdens de rondrit kan er eventueel ook geluncht worden in het Oorlogsmuseum Educatief W.O.II Centrum in Medemblik.

De GMC is het meest geproduceerde voertuig van de Tweede Wereldoorlog en werd veelvuldig gebruikt voor het transport van al het denkbare oorlogsmateriaal en manschappen naar het front. Deze benzine slurpende (1 op 3) voertuigen hebben dan ook een onmisbare rol gespeeld bij de bevrijding van Europa.

Dit arrangement is geschikt voor 1 tot 75 personen. Het arrangement is op zijn goedkoopst met 15 personen per GMC.

W.O.II Tour West-Friesland in Stoere W.O.II Truck! in Medemblik leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, themafeest en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor .

 Bezoek www.educatiefwo2centrum.nl

W.O.II Tour West-Friesland in Stoere W.O.II Truck!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.