Vaar- en fietsarrangement Sportief


Beleef de hitte van het vuur in de glasblazerij in Leerdam

Vaar- en fietsarrangement Sportief

Vaartocht over de Linge met gebak

Aankomst om 10.00 uur in Leerdam, hier scheept u in op n van de rondvaartboten van Rederij Leerdam voor een vaart van 90 minuten over het prachtige riviertje de Linge. Onderweg serveren wij een heerlijk kopje koffie of thee met gesorteerd gebak.

Lunch en fietsen langs Fort Asperen
Bij terugkomst staan er fietsen klaar voor een schitterende tocht over de dijken van de  van De Nieuwe Hollandse Waterlinie, voor onderweg krijgt u een *lunchpakket mee. U fietst via Fort Asperen naar het GeoFort in Herwijnen.
*Lunchpakket bestaat uit: Koeltasje met broodje ham, broodje kaas, krentenbol, gekookt eitje, toetje, fruit, blikje fris, reepje.

GeoFort; bezoek aan het spannende forteiland
GeoFort ontvangt u met een kopje Koffie/thee met bon bon, aansluitend brengt u een bezoek aan het spannende forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. U gaat binnen n buiten het experiment aan. U raakt gedesorinteerd in de donkere ondergrondse gang. U wordt uitgedaagd in het doolhof en raakt gefascineerd door de speurtochten en het schatzoeken. Kinderen kunnen speuren in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Tieners kunnen een eigen projectie van hun hoofd maken en naar hun Facebookpagina sturen. Na een dagje GeoFort weet je hoe een zalm de weg vindt, waarom de Noordpool verschuift, hoe een iPhone weet waar je bent, hoe kaarten kunnen liegen en nog veel meer. Het is uitdagend voor jong en oud. Verleg grenzen bij GeoFort!

Fietsen langs fort Vuren en Slot Loevestein
Na het bezoek aan het GeoFort vervolgt u de fietstocht over de dijken langs fort Vuren. De tocht gaat langs en door diverse pittoreske dorpjes tegen en op de oever van de rivier ziet u in onderweg ook nog eens KasteelLoevestein waar Hugo de Groot ontsnapte door zich in de boekenkist te verstoppen.

Aankomst Leerdam
Om 16.00 uur bent u weer terug in Leerdam en heeft u de gelegenheid om Leerdam te ontdekken of op een terrasje te genieten.

Correspondentie adres:         
Rederij Leerdam
Lepelstraat 5A
4157 GM  Enspijk
www.rederijleerdam.nl                   
E: info@rederijleerdam.nl
Tel.  0345 651269
                
Ligplaats rondvaartschepen:
Veerstoep 2
4142 LD Leerdam

Alle arrangementen zijn 100% rolstoelvriendelijk en voorzien van rolstoeltoiletten.
     

Vaar- en fietsarrangement Sportief

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.