Fort Buitensluis deze zomer open voor publiek

Fort Buitensluis deze zomer open voor publiek

Net als vorig jaar stelt Stichting Fort Buitensluis het fort op gezette tijden gratis open voor belangstellenden. Tijdens de winter hebben onze vrijwilligers bergen werk verzet, waardoor weer nieuwe dingen onder de aandacht worden gebracht.
Op zaterdag 14 april is de landelijke start van het fortenseizoen. Men kan die dag grenzeloos genieten van het uitzicht over het Hollands Diep richting de andere forten van de Stelling van Willemstad en een smaakexplosie beleven met streekproducten.
Naast de schuttersputten en een schuilplaats uit WO1 is sinds kort een schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog afgegraven en te bezichtigen. In de vitrinekasten zijn weer nieuwe, op het fortterrein gevonden voorwerpen tentoongesteld.
Op de wandelroutes kom je het trekpootje tegen, waarmee je jezelf door de gracht overzet naar de andere oever. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het kruitmagazijn, waarin de zendamateurs van de Hoeksche Waard aan het uitzenden zijn.
Je kunt ook terecht voor rondleidingen met gids en voor een rondvaart over het Hollands Diep met het landingsvaartuig. In het hoofdgebouw kan je een film over het fort bekijken.
Daar zijn ook consumpties verkrijgbaar.
In de maanden april en mei is in het gemeentehuis van Cromstrijen een gratis expositie over
het fort. Daar wordt veel uitgelegd over de historie van Fort Buitensluis en er wordt een
doorkijkje gegeven naar de toekomstplannen.
Tijdens het seizoen van 1 april tot 1 oktober is het Fort Buitensluis gratis toegankelijk op elke
2e en 4e woensdagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur en elke 3e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur. Buiten deze openingstijden is het fortterrein gesloten.
Fort Buitensluis vind je aan de Fortlaan 10 te Numansdorp. Kom het liefst op de fiets, want de parkeerruimte is beperkt. Trek laarzen of stevige (wandel) schoenen aan en verken de alweer vernieuwde wandelroutes.

Fort Buitensluis deze zomer open voor publiek

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.