Open voor publiek op woensdagen en zondagen

Open voor publiek op woensdagen en zondagen

Breng een bezoek aan een van de grootste forten van de Stelling van Amsterdam en maak kennis met dit ruim 100 jaar oude verdedigingswerk en zijn fraaie ligging in de Beemsterpolder. 

Natuurmonumenten nodigt u op deze open dagen uit om op eigen gelegenheid het fort te verkennen. Ook kunt u alles te weten komen over het fort en zijn geschiedenis, tijdens een uitgebreide 1 uur durende rondleiding (vertrek 13.00 uur en 14.30 uur) onder begeleiding van een gids. Op regelmatige tijden start er ook een verkorte rondleiding. 

Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland!

Bovenop het fort heeft u een prachtig uitzicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water gezet konden worden.
Het terrein om het fort is zeker ook een bezoek waard. Het unieke natuurgebied is een paradijs voor planten en dieren. Er is een rondwandeling door de weilanden om de fortgracht.

In de maanden juli, augustus en september is het fort iedere woensdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur (laatste toegang om 16.00 uur)

Tips
Het is fris in het fort, neem warme kleding mee
Neem contant geld mee, pinnen is helaas niet mogelijk
Honden zijn niet toegestaan

Adres
Fort bij Spijkerboor ligt ten noordwesten van Purmerend. Adres: Westdijk 46, 1464 PC Westbeemster.

Aanmelden 
U kunt ook online uw bezoek aan het fort boeken en betalen: www.natuurmonumenten.nl/fortbijspijkerboor . Voor de rondleidingen betaalt u altijd bij de balie op het fort. Neem contact geld mee want betalen met PIN is in het fort helaas niet mogelijk! De open dag kosten voor leden van Natuurmonumenten 2,50, voor niet-leden 3,50 en voor kinderen t/m 12 jaar 1,-- . De rondleidingen kosten voor leden van Natuurmonumenten 2,--, voor niet-leden 4,-- en voor kinderen t/m 12 jaar 1,--.

Open voor publiek op woensdagen en zondagen

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.