KunstFort Asperen zoekt vrijwilligers

KunstFort Asperen zoekt vrijwilligers

Houd je van historie, erfgoed, natuur, kunst en cultuur? Vind je het leuk om te helpen bij tentoonstellingen en kassa, bij het organiseren van culturele evenementen of wil je eenmalig een vriendendienst verrichten? Word vrijwilliger bij KunstFort Asperen, een erfgoedmonument in een prachtig linielandschap met (internationale) tentoonstellingen. Met al onze mooie plannen voor 2017 hebben we je hulp hard nodig.


In april opent Stilleven, een tentoonstelling van 102 vazen, die zijn gedecoreerd en bewerkt door 99 kunstenaars uit Brabant. Initiator en drijvende kracht achter het project is verzamelaar Frank van der Linden. Vanaf eind juni is KunstFort Asperen het podium voor Glass, European Roots, een tentoonstelling die georganiseerd wordt door het Nationaal Glasmuseum Leerdam in samenwerking met De Glasblazerij, Royal Leerdam Glas en De Oude Horn. Toonaangevende internationale glasblazers verzamelen zich in Leerdam en werken met kunstenaars en studenten aan nieuwe producties. We verwachten een breed publiek van kunstliefhebbers, erfgoedtoeristen en recreanten. Ook voor het Cultuur Caf, de BoerenFortFair en de KunstMarkt kunnen we je hulp goed gebruiken. 

Vanaf half april als de vleermuizen uit hun winterslaap zijn ontwaakt is het KunstFort weer open voor publiek en kent ook de Taveerne (die het hele jaar door geopend is) ruimere openingstijden. En vanaf dat moment en in de aanloop ernaartoe hebben we extra mensen nodig. We zoeken vrijwilligers die bezoekers willen ontvangen, rondleiden, kassadiensten draaien, helpen bij onderhoud en groenbeheer en die culturele en educatieve activiteiten willen organiseren. Natuurlijk houden we rekening met je persoonlijke interesses, voorkeuren en beschikbare tijd. Wij bieden je een warm welkom in onze vrijwilligersorganisatie, een reiskostenregeling en leuke extras.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lia van Vredendaal (lia@kunstfortasperen.nl | 06 20052477).

KunstFort Asperen zoekt vrijwilligers

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.