Museum en Noordzee aquarium in Fort Kijkduin

Museum en Noordzee aquarium in Fort Kijkduin

Fort Kijkduin is een Napoleontisch fort met een Noordzeeaquarium en een museum in het dorp Huisduinen, in de Noord-Hollandse plaats Den Helder.


Fort Kijkduin in Huisduinen (bij Den Helder) is een plek waar je zeker eens geweest moet zijn (met of zonder kinderen). Het is natuurlijk al interessant om het fort zelf te bewonderen, maar er is ook een tof zee aquarium!

Museum Fort Kijkduin
In het museum van Fort Kijkduin staan de geschiedenis van het fort, haar bewoners en de omgeving staan centraal. Een fort... dan heb je het natuurlijk over militairen, vechten en oorlog. Maar omdat het zo oud is ook over bodemvondsten en overblijfselen.

Noordzee aquarium
In het aquarium kun je onder water lopen door een 12 meter lange tunnel, zodat je zelf de zee kunt beleven. Ook zijn er meerdere kleinere aquaria om van alles te bekijken over het tij, zeewier, de paling en roggen. Het gaat in het aquarium niet alleen over de Noordzee, maar ook over vismigratie naar de Waddenzee. Het bezoeken van het museum is een spannend en leerzaam avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien... je mag ze ook aanraken!

Tip
Combineer je bezoek met een kijkje in het Atlantikwall Centrum op loopafstand van het fort. Voor slechts 12 euro (kinderen 10 euro) bezoek je beiden locaties.

In de zomer is het fort van 10.00 tot 17.00 uur open.

Museum en Noordzee aquarium in Fort Kijkduin

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.