Historisch kruistochtenspel

Historisch kruistochtenspel

Het schilderachtige vestingstadje Megen ligt aan de Maas tegenover Maasbommel en Appeltern, waarmee het door veerdiensten is verbonden. Het heeft twee kloosters, het Minderbroeders klooster en een slotklooster van de Clarissen. De Gevangenpoort, pittoreske huizen en een middeleeuws stratenpatroon zijn behouden.

Beleef de vesting met een historisch kruistochtenspel!
Na aankomst in het pittoreske vestingstadje Megen, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan, wordt u ontvangen met koffie/thee. We vertellen u kort over de omgeving en haar geschiedenis. Daarna volgt de uitleg van het spel. Er staat een middeleeuwse kar klaar met materialen voor de verschillende veldslagen. U ontvangt een toog gehuld om in de sfeer te komen. De groep wordt in tween gesplitst. Op verschillende plaatsen in Megen worden (behendigheid)spellen met een middeleeuws karakter tegen elkaar gespeeld.  Minimale deelname: 10 personen.

Deze middeleeuwse spellentocht is geschikt voor alle leeftijden, maar door de kinderkopjes geplaveide straten, niet rolstoelvriendelijk. Het is een avontuurlijke en speelse dag die zeer geschikt is voor vrienden, verenigingen en families. Gezellig afsluiten op met een lekker bitterballetje en een borrel, een lunch of diner is een aanrader. We regelen het graag.

Reserveren is mogelijk via VVV Oss:
Tel.: 0412-633604
Email: info@vvvoss.nl

Historisch kruistochtenspel

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.