Levensverhaal: Hoe is het om te moeten vluchten?

Levensverhaal: Hoe is het om te moeten vluchten?

Een betekenisvol groepsuitje

Hoe is het om te moeten vluchten en je thuisland achter te laten? Wat maak je mee als je eenmaal veilig in Nederland bent? Dat en nog veel meer kom je te weten tijdens dit arrangement van Humanity House en Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs.

In dit arrangement krijg je eerst een interactieve presentatie van een Vluchtelingen Ambassadeur. In deze presentatie vertelt een (voormalige) vluchteling zijn of haar levensverhaal. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Daarnaast bezoek je het Humanity House. In dit bijzondere museum zie, hoor en ervaar je hoe het is om te vluchten. Je kruipt als het ware in de huid van een vluchteling.

Voor wie?
Dit arrangement is zeer geschikt voor een betekenisvol groeps-, team- of bedrijfsuitje. Wil je liever meer de diepte in en uitgebreid stilstaan bij een thema als mensensmokkelaars, vluchtelingenkinderen, integratie of het Nederlandse asielbeleid? Dan denkt Humanity House graag mee hoe ze dit arrangement op maat kunnen maken.

Praktische informatie
De voertaal is Nederlands of Engels, afhankelijk van de wens van je groep en de beschikbare ambassadeur.
De presentatie van de Vluchtelingen Ambassadeur duurt 1 uur, de ervaringsreis in het Humanity House duurt ook 1 uur. Het wordt aangeraden om de presentatie en ervaringsreis door het museum te combineren, maar het is ook mogelijk om de presentatie van de Vluchtelingen Ambassadeur los te boeken, zonder museumbezoek.

Levensverhaal: Hoe is het om te moeten vluchten? in Den Haag leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor .

Wat gebeurt hier? Wat zie en hoor ik? Foto: Foto: De Schaapjesfabriek

Ervaringsreis door het Humanity House Foto: Foto: Fred Ernst

Luisteren naar het verhaal van een vluchteling Foto: Foto: Fred Ernst