1

Escape Room Slot Loevestein
Escape Room Slot Loevestein

<div>Een betere locatie is haast niet denkbaar. Op de plaats waar de meest spectaculaire gevangenisontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond is een escape room gebouwd.

Een betere locatie is haast niet denkbaar. Op de plaats waar de meest spectaculaire gevangenisontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond is een escape room gebouwd. Vanaf nu kan iedereen proberen om uit Slot Loevestein te ontsnappen. Een unieke combinatie van vrijetijdsbesteding van nu in de historische omgeving van toen. De escape room staat in het teken van grenzen en vrijheid.

Hoe is het om als vrije geest gevangen te zitten en aan alle kanten beperkt te worden? In het gedachtegoed van Hugo de Groot worden grenzen verkend: de grenzen van tolerantie, van vrijheid van meningsuiting n persoonlijke grenzen.

Enerzijds is het dus een spannend, uitdagend en onvoorspelbaar ontsnappingsspel. In de duistere vertrekken van het middeleeuwse monument worden gasten op de proef gesteld, terwijl de klok genadeloos doortikt. Bezoekers moeten binnen de tijd alle raadsels, geheimen en puzzels oplossen om te ontsnappen uit de cel. Maar anderzijds biedt een escape room op zon unieke locatie nog veel meer. Het thema vrijheid van meningsuiting is sinds een aantal jaar zeer actueel. Met de escape room willen we bezoekers van deze tijd, zowel jong als oud, de ervaring laten ondergaan van wat het betekent om daadwerkelijk opgesloten te zijn omdat je een eigen mening hebt. Een mening die kan afwijken van de mening van een ander, maar daarmee niet fout of goed is. 

Let op: De escape room gaat op 22 maart 2020 definitief sluiten. 

Boeken kan via www.escapeloevestein.nl. 

Escape Room Slot Loevestein
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.