1

Zomerrestaurant op Vuurtoreneiland
Zomerrestaurant op Vuurtoreneiland

Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in eigen stad. In een ruig landschap vind je loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams enige vuurtoren. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, is Vuurtoreneiland alleen per schip te bereiken.

In lente en zomer eet men in het zomerrestaurant, een transparante glazen kas, beschut voor wind en regen, eten in en van de natuur. In de koudere maanden wordt er gegeten in het fort, en zoeken we intimiteit en warmte op, met een haardvuur en een deken.

Het wisselende table dhte menu bestaat uit 5-gangen, en wordt bereid met regionale producten, ouderwetse ambachtelijke technieken en open vuur. Eten met karakter met een bijzonder verhaal en boottocht, tegen een schappelijke prijs.

Eten bij Vuurtoreneiland is geen gewone avond uit in Amsterdam maar meer een avontuurlijke minivakantie. De eilandervaring begint bij het Lloyd Hotel vanaf waar wij je met het historische IJveer XIII over het IJ naar Vuurtoreneiland varen. De boottocht heen en terug, inclusief diner duurt ongeveer 5 uur. Ter plekke is er ruim gelegenheid om het eiland, de natuur en het fort te beleven.

Reserveren kan www.vuurtoreneiland.nl

Opstapplaats:
Oosterlijke Handelskade 34 - 1019 BN Amsterdam - info@vuurtoreneiland.nl