1

Astronomie arrangement: Dark Sky in de Weerribben
Astronomie arrangement: Dark Sky in de Weerribben

» Let op: deze activiteit is voorbij «

U begint het Dark Sky in de Weerribben arrangement in het sfeervolle Restaurant het Doevehuis te Kalenberg. Hier kunt u genieten van een heerlijk twee-gangen Dark Sky Diner. Na de maaltijd vaart u in een overdekte boot richting het donkere hart van het natuurgebied.

Hier ligt Sterrenwacht de Weerribben. Na een ontvangst met koffie en thee wordt u meenemen op een reis door tijd en ruimte. Voorbij onze maan met al zijn kraters, voorbij de planeten Saturnus en Jupiter ons zonnestelsel uit. Op weg naar andere melkwegstelsels in de kosmos. En verder, verder en verder…

Wanneer u weer met beide benen op Aarde belandt kunt u in kleine groepjes door de grootste in Nederland publiekstoegankelijke telescoop, met eigen ogen het wonder van de kosmos zien. Bij volle maan, geheel bewolkt en regenachtig weer kunnen geen observaties gedaan worden door de telescoop. In dit geval is er een extra thema-programma waar u van kunt genieten.

De avond staan onder de geïnspireerde en deskundige leiding van Wim Liesker.

Rond 22.00 uur vaart u, onder het genot van een glaasje Glühwein, terug richting Kalenberg.

PRAKTISCHE INFORMATIE
- Data en tijden: dit arrangement vindt plaats van 1 oktober 2020 – 1 april 2021 elke woensdagavond van 18:00 tot ongeveer 22:30 uur. Wilt u een exclusief arrangement? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.
- Minder validen: de boot en de presentatieruimte van Sterrenwacht de Weerribben zijn rolstoel toegankelijk. De koepel waar de telescoop in staat is niet rolstoel toegankelijk.
- Let op! Adres start arrangement: Restaurant het Doevehuis, Kalenberg Zuid 1, 8377 HE Kalenberg.
- Reserveren: Het Doevehuis / info@hetdoevehuis.nl / 0561-477394.
- Informatie: www.weerribben.eu / de-imme@weerribben.eu / 06-21286789 (Wim Liesker) / 06-12618904 (Marjo Disseldorp).

Astronomie arrangement: Dark Sky in de Weerribben in Ossenzijl leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, themafeest, workshop en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

 Bezoek www.weerribben.eu

Astronomie arrangement: Dark Sky in de Weerribben
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.

-advertentiepositie-