Wandel - en fietsroutes vanaf het GeoFort

Wandel - en fietsroutes vanaf het GeoFort

Ben jij er aan toe om er tussenuit te gaan met de kinderen of met de hond? Bekijk dan de twee nieuwe GeoFort Betuwse Wandel- en Fietsroutes. Na afloop van de prachtige natuur kun je ontspannen in combinatie met een heerlijke pannenkoek of een kopje koffie met appeltaart.

Aan de Linge bij Leerdam en Asperen staat het landschap bol van de historie. Zo is er de Diefdijk met een oude kanonkazemat en loopgravenstelsel, oude vestingstadjes als Leerdam en Asperen en natuurlijk de resten van de Hollandse Waterlinie met forten, bunkers en sluizen. Maar ook op het vlak van natuur en landschap is deze streek afwisselend. De rivier de Linge, het Galgenwiel en het lagergelegen polderland zijn kenmerkend. GeoFort heeft twee wandelroutes uitgezet bij het fort. De eerste is de fortgrachtroute van 4 km, waarbij je letterlijk een rondje om het fort loopt. De tweede is het Laarzenpad van 4,5 km waarbij je in de directe omgeving een wandeling maakt. Je kunt beide rondjes aan elkaar verbinden en 9 km wandelen. Ook kan je hier prachtig fietsen. GeoFort heeft aan de hand van bestaande fietsknooppunten twee routes gemaakt: een korte route Enspijk - GeoFort (21 km) en een lange route Geldermalsen - GeoFort (38 km). Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats van het GeoFort.

Bezoek ook het museum
Het GeoFort in Herwijnen is een educatief themapark op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het gebied van cartografie en navigatie. Combineer je wandel- of fietstocht met een bezoek aan dit museum en maak kennis met oude en nieuwe geotechnieken in de GeoExperience, het intelligent doolhof en de Vleermuisspeurtuin. Ga naar het spannende forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Speuren en spelen op een spannend fort!

Het pannenkoekenrestaurant de WereldPan is open voor TakeAway, ook zonder reservering en CoronaTest. Van 12:00 tot 17:00 bakken we heerlijke pannenkoeken om mee te nemen.

Wandel - en fietsroutes vanaf het GeoFort

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.