Overnacht als een echte fortwachter

Overnacht als een echte fortwachter

Op het voorplein in Fort Kijkduin staat een bijzonder fortwachtershuisje, waar je je nog echt fortwachter waant. Na het sluiten van het museum gaan de poorten dicht en heb je het uitzichtspunt voor jezelf. Een bezoek aan het aquarium en het museum zit bij de overnachting inbegrepen.

Bij de grote poort van het fort staan twee huisjes die vroeger werden gebruikt door de poortwachters en fortwachters van Fort Kijkduin. In n van deze huisjes kan je je als echte fortwachter wanen. De Fortwachterswoning op het terrein van Fort Kijkduin biedt een accommodatie met uitzicht op zee in Huisduinen, op 400 m van het strand van Den Helder en op 300 m van de vuurtoren van Den Helder. Deze accommodatie aan het strand biedt gratis WiFi en gratis privparkeergelegenheid.

Het vakantiehuis beschikt over 1 slaapkamer, 1 badkamer met een douche, een zithoek en een keuken met een magnetron. De accommodatie heeft een zonneterras en vlakbij kan je vissen. Uiteraard kan een bezoek aan het fort met museum niet ontbreken. Op loopafstand zit ook het indrukwekkende Atlantikwall Museum. Om de gehele Stelling Den Helder te ontdekken, wandel je de Napoleonroute. Er is genoeg te doen en zien voor een lang weekend.
Zie je jezelf al helemaal zitten als fortwachter? Voor meer informatie en boekingen kun je kijken op: https://www.booking.com/hotel/nl/fortwachters-woning.nl.html

Overnacht als een echte fortwachter

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.